Spring naar content

Cursus boekhouden: ons opleidingsaanbod

cursus boekhoudenWilt u kennis maken met boekhouden of u verder specialiseren? Dan bent u bij De Laat Kenniscentrum aan het juiste adres. In ons opleidingsaanbod vindt u altijd wel een cursus boekhouden die bij u past. Wij bieden u diverse boekhoudcursussen aan op de niveaus: MBO 3, MBO 4 of HBO-AD. Met een boekhouddiploma op zak heeft u een goede kans op goedbetaald werk in de huidige arbeidsmarkt. Boekhouders worden ook wel de ‘ruggengraad’ van onze economie genoemd en naar verwachting zal er komende jaren veel vraag blijven naar boekhouders van verschillende niveaus.

De boekhoudcursussen van De Laat Kenniscentrum

Op de pagina ‘Administratieve opleidingen’ kunt u al onze boekhoudkundige opleidingen bekijken. Hieronder lichten we alle boekhoudcursussen nog eens kort voor u uit.

Basiskennis Boekhouden (BKB) – MBO niveau 3

De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) laat u kennismaken met de basisbeginselen van het vak. U leert tijdens deze cursus boekhouden vooral hoe u de administratie van een kleine organisatie moet voeren. Zaken zoals het opstellen van journaalposten, boekhoudkundige modellen samenstellen en het opstellen van de balans komen tijdens deze cursus aan de orde.

Basiskennis Calculatie (BKC) – MBO niveau 3

De opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) is specifiek gericht op een onderdeel van de boekhouding: calculatie. Ook deze opleiding is met name geschikt voor hen die nog geen ervaring hebben met boekhouden en/of calculatie. Tijdens deze opleiding maakt u niet alleen kennis met een gedeelte van het boekhoud vak, de rekenvaardigheid die tijdens deze cursus aan bod komt is ook voor andere administratieve functies een waardevolle aanvulling.

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) – MBO niveau 4

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) duurt langer dan bovengenoemde opleidingen en gaat wat dieper in op de stof. Deze opleiding is geschikt voor cursisten die graag willen leren hoe ze zelfstandig de boekhouding kunnen voeren. De onderwerpen kostencalculatie, bedrijfsadministratie en financiering komen tijdens de opleiding aan de orde. Met een PDB diploma op zak bent u een waardevolle aanvulling voor tal van bedrijven.

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) – HBO-AD niveau

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) wordt gezien als een waardevolle aanvulling op het hierboven beschreven PDB diploma. Met deze opleiding wordt u opgeleid tot administratieve spil in het web. De onderwerpen die behandeld worden komen gedeeltelijk overeen met de thema’s in de PDB opleiding. Het grote verschil is dat ook belastingwetgeving tijdens de opleiding wordt behandeld. Deze opleiding biedt niet alleen mogelijkheden om aan de slag te gaan in de boekhoudsector, maar is van toevoeging voor iedereen die een functie op financieel-administratief niveau wil uitoefenen.

LSSO® Financieel Administratief Medewerker – MBO niveau 3

Tot slot biedt de opleiding LSSO® Financieel Administratief Medewerker u mogelijkheden om aan de slag te gaan als boekhoudkundig medewerker. Na deze opleiding bent u instaat boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten, calculaties te maken of ingezet te worden voor financiële controlewerkzaamheden. U bent na afronding van deze cursus boekhouden breed inzetbaar op financieel-administratief gebied.

Belangrijke kerntaak binnen een organisatie

Boekhouden is meestal de minst favoriete taak van een ondernemer; men zou er liever geen tijd aan besteden als het niet echt zou moeten. Met één van bovenstaande opleidingen kunt u (een gedeelte van) het boekhoudkundige proces voor uw rekening nemen. Hiermee vervult u een belangrijke kerntaal binnen een organisatie. Enerzijds zorgt u ervoor dat de administratie voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen. Anderzijds schept u met uw werkzaamheden op een cijfermatige manier inzicht in het functioneren van de organisatie.

Welke cursus boekhouden past bij u?

Het is afhankelijk van uw werkervaring en carrière doelstellingen welke cursus boekhouden het best bij u past. Bij De Laat Kenniscentrum voorzien wij u graag van advies op dit gebied. Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend gesprek/persoonlijk studieadvies zodat we samen met u kunnen bekijken welke opleiding het beste bij u past. Heeft u vragen over onze opleidingen? Neemt u dan gerust contact met ons op.