Gratis loopbaanadvies! Juist NOW!

Loopbaanadvies ‘Juist NOW!’ Werkenden en werkzoekenden opgelet. Je kunt met dit artikel geld besparen, terwijl je aan je toekost werkt.

Ben jij je baan verloren? Is er weinig perspectief voor jou in je huidige baan? Heeft je werkgever je contract ontbonden? Lees dan dit artikel en kijk welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Ben jij loopbaanbegeleider? Lees dan dit aanvullende bericht.

Vanaf begin augustus 2020 kunnen werkenden en werkzoekenden kosteloos loopbaanadvies krijgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Ga je daarna een opleiding volgen in een kansrijke branche, wordt jouw opleiding in veel gevallen betaald via een subsidie. De loopbaanadviseur begeleidt bij het ontwikkelingstraject en help waar nodig bij het zoeken van passende scholing of een talentenscan, denk hierbij bijvoorbeeld aan tools als Insights Disovery en TMA. De Laat Kenniscentrum regelt de financiële afhandeling van jouw opleiding.

Aangetoond door het CBS en de overheid:

‘Werken aan je toekomst? Juist NOW!’

Noodpakket bevat gratis loopbaanadvies

Het tweede noodpakket ‘banen en economie’, loopt tot eind september 2020 en is erop gericht om zoveel mogelijk banen te behouden Tegelijkertijd wil de regering met het pakket mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom bevat dit noodpakket ook een regeling omtrent loopbaanadvies als voorwaarde bij de NOW regeling. Werkgevers die een NOW regeling aanvragen zijn verplicht hun medewerkers te stimuleren om bij -en omscholing te doen. Lees hier meer over de NOW regeling. Daarnaast is deze regeling mogelijk voor diegenen die door de huidige situatie mogelijk hun baan gaan verliezen óf reeds hun baan zijn verloren.

Hoe moet ik bij -en omscholing betalen?

Werknemers kunnen gebruik maken van bestaande regelingen zoals de fiscale studieaftrek of de mogelijkheden die hun O&O-fonds biedt. Lees hier meer over deze mogelijkheden. In aanvulling daarop heeft het kabinet € 50 miljoen uitgetrokken voor het crisisprogramma NL Leert Door, waarmee mensen kosteloos ontwikkeladviezen en online scholing kunnen volgen. Als werkgever breng je je werknemer in contact met een erkend loopbaanadviseur. Hij/zij kan je alles vertellen over de scholingsmogelijkheden bij De Laat Kenniscentrum. Daarnaast kun je zelf ook kijken wat bij je past via onze online studietool.

Kansberoepen, loopbaanadvies en de now regeling

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat veel zaken met elkaar zijn verbonden. Ook hier geldt dat de begrippen allemaal met elkaar zijn verweven. Voor het volgen van richting kansrijke beroepen is er in het najaar extra geld beschikbaar gesteld. Het gaat hierbij om korte cursussen. Het gaat om cursussen die gericht zijn op het aanleren van een specifieke vaardigheid, het omscholen naar een andere functie of om je arbeidsplek te verbeteren. Deze beroepen heten zogenaamde kansberoepen. Jouw erkende loopbaanadviseur kan jou hier alles over vertellen. Ook onze medewerkers voorzien je graag van passend studieadvies, bij ons is dit altijd gratis.

Loopbaanadvies en kansrijke beroepen

De Laat Kenniscentrum is erkend opleider voor o.a. het UWV. Wij bieden diverse kortdurende opleidingen aan richting kansrijke beroepen. Speciaal voor loopbaanadviseurs, bedrijven en particulieren hebben wij de kansrijke beroepen op een rij gezet. Lees hier meer over de kansrijke beroepen. Wat wij belangrijk vinden is dat jouw diploma en/of certificaat meerwaarde heeft voor jouw (toekomstige) werkgever.

Jij studeert, wij regelen de financiële afhandeling

Indien je gebruik maakt van loopbaanadvies (i.c.m. de NOW regeling) regelen wij voor jou het financiële gedeelte. Jij kunt al je tijd steken in je toekomst! Op naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Informatie over de werkwijze van deze financiële afhandeling publiceren we binnenkort op onze website.

Interesse in een van onze opleidingen of een coachingstraject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 040-2485582.

Op zoek naar een erkende loopbaanadviseur?