IVIO cursus Nederlands correspondentie basis

Communicatie opleidingen

Wanneer u een offerte of orderbevestiging wilt opstellen of een uitnodiging of zakelijke e-mail wilt schrijven, zijn specifieke vaardigheden en een goede kennis van de Nederlandse taal benodigd. Na het volgen van deze cursus kunt u verschillende soorten brieven schrijven en weet wat de formele kenmerken zijn. Grammatica en spellingsregels past u correct toe en ook hanteert u zonder twijfel de juiste stijl en toon.

Doelgroep

Dit diploma is bestemd voor iedereen die zakelijke documenten, e-mails en brieven wil schrijven. Een basisniveau schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid t.a.v. de Nederlandse taal is gewenst. Startniveau 2F.

Niveau

MBO 3

Vooropleiding

Geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

Programma

De cursus Correspondentie Nederlands omvat onderstaande onderwerpen:
•    Briefonderdelen en lay-out
•    Over (zakelijke) taal en stijl
•    Informatieverzoek en –afhandeling
•    Memo
•    Een bestelling (koop en bevestiging
•    De sollicitatiebrief en curriculum vitae
 

Examen

U kunt uw examen afleggen bij IVIO Examenbureau. De examens van IVIO examenbureau worden onafhankelijk geëxamineerd op uw eigen leslocatie. Voor meer informatie met betrekking tot het examen van IVIO examenbureau kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.

De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. 

Studiebelasting

Circa twee klokuren per lesweek.

Diploma

De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt u een IVIO diploma Correspondentie Nederlands basis of instituutscertificaat.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     5 lesweken
Avondopleiding:          10 lesweken

Lesdag en –tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 16.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). 

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding/cursus Correspondentie Nederlands op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor de mogelijkheden.

Cursusprijs

 600,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 100,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Correspondentie Nederlands? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Examen

Eenmalig zijn de kosten voor het examen inbegrepen in de opleidingskosten. Wanneer u het examen niet in één keer behaald, komen de examenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. 

StartdatumMaandVariantLocatie