IVIO Cursus Basiskennis Nederlands

Communicatie opleidingen

Wilt u uw kennis van de Nederlandse taal verbreden? Met de cursus Basiskennis Nederlands leert u de basisgrammatica, spelling en stijl, zodat u zelfstandig eenvoudige correspondentie kunt afhandelen. Na afronding van de cursus Basiskennis Nederlands heeft u alle benodigde kennis in huis om goedlopende teksten te schrijven. 

Doelgroep

Voor iedereen die graag zijn kennis van de Nederlandse taal wil verbreden. 

Niveau  

MBO

Vooropleiding

Geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

Programma 

De opleiding bestaat uit onderstaande vier modules.

Module Basiskennis grammatica

De Nederlandse taal kent veel grammaticale regels. Gedurende deze module leert u hoe u moet ontleden, zodat u bijvoorbeeld altijd kunt beredeneren hoe u werkwoorden vervoegt. Daarnaast leert u een foutloze e-mail of (sollicitatie)brief schrijven. 

Module Spelling

De spelling van Nederlandse woorden is gebonden aan officiële regels. Deze regels worden doorgevoerd in het reguliere onderwijs en bij de overheid. Als u deze spelling leert en inzicht krijgt in de regels zult u steeds minder spelfouten maken.

Module Stijl

U leert eenvoudige stijlfouten herkennen en daarmee voorkomen. Met het ontwikkelen van een prettige schrijfstijl bereidt u zich voor op de module Correspondentie. 

Examen 

U kunt uw examen afleggen bij IVIO Examenbureau. De examens van IVIO examenbureau worden onafhankelijk geëxamineerd op uw eigen leslocatie. 
Voor meer informatie met betrekking tot het examen van IVIO examenbureau kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.  

De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. 

Studiebelasting 

Circa twee klokuren per lesweek. 

Diploma/certificaat 

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Wanneer u het examen bij IVIO examenbureau afrond ontvangt u bij goed resultaat een landelijk erkend certificaat. 

Informatie 

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding 

(Zater)dagopleiding: 5 lesweken
Avondopleiding: 10 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). 

Startdata 

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 16.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). 

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor de mogelijkheden.

Cursusprijs

499,- euro

Studiemateriaal 

Circa 100,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding IVIO Basiskennis Nederlands? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Examen

Eenmalig zijn de kosten voor het examen inbegrepen in de opleidingskosten. Wanneer u het examen niet in één keer behaald, komen de examenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De kosten van het examen bedragen ca. 85,- euro per module. 

Totaalprijs

684,- euro

Cursusprijs

350,- euro (Vrijstelling van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Vanaf heden worden de examens op locatie afgenomen door LSSO examenbureau. Inschrijving geschiedt vanaf dan voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website www.examenbureaulsso.nl.

Studiemateriaal

Circa 100,- euro (excl. 9% BTW)

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding LSSO Zakelijk Nederlands? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs

450,- euro.

Opleiding en examens zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief.

 

StartdatumMaandVariantLocatie