NIMA B1 Marketingcommunicatie inclusief examen

Communicatie opleidingen

NIMA Marketingcommunicatie B1 opleiding: Module B1

Tijdens module B1 maak je kennis met de theorie. Dit gedeelte van deze marketingcommunicatie opleiding zal van pas komen in de specialistische module B2, waar je de geleerde theorie in de praktijk gaat toepassen. Het is dus aan te raden dat je de NIMA Marketingcommunicatie B1 opleiding volgt voordat je met module B2 gaat beginnen. Dit hoeft echter niet. Beide modules kunnen in verschillende volgorden gevolgd worden.

Wat je leert tijdens deze NIMA Marketingcommunicatie B1 opleiding:

De module B1 focust op de belangrijkste theorie die je als (toekomstig) marketing communicatie manager nodig gaat hebben. Deze theorie is onder te verdelen in de vijf onderstaande hoofdstukken. In deze hoofdstukken komen vrijwel alle elementen uit het communicatie vak aan de orde.

  • Communicatie algemeen: Maak kennis met corporate branding, stel een communicatiestrategie op en geef vorm aan communicatiebeleid. Hier komen ook communicatiemodellen aan bod.
  • Geïntegreerde communicatie: Hou je bezig met de identiteit en het imago van de organisatie, de accountability van communicatie, de communicatiefunctie binnen een organisatie, je corporate story en het opstellen van een reclameplan.
  • Interne- en concerncommunicatie, public relations: Wat is reputatiemanagement precies? En hoe voer je een goede identiteitsmarketing? Ook leer je over regievoering bij crisiscommunicatie, je interne organisatie en het intern communicatieplan worden behandeld.
  • Marketingcommunicatie en consumentengedrag: Leer meer over het doen van onderzoek, customer insight en het gebruik ervan in de communicatie, het marketingcommunicatieplan en de verschillende marketingcommunicatie- instrumenten.
  • Online communicatie: Je online communicatie en sociale communicatie komen tijdens deze module aan bod.

Marketingcommunicatie B1 opleiding: examen

De Marketingcommunicatie B1 opleiding vormt een goede basis voor de moderne communicatiemanager. Uiteraard wordt dit naderhand ook getoetst in de vorm van een schriftelijk examen. Tijdens dit examen van de Marketingcommunicatie B1 opleiding beantwoord je open vragen aan de hand van een of meerdere casussen. Voor deze schriftelijke module krijg je in totaal drie uur. De kosten van dit examen bedragen 375,- euro.

Dit examen wordt afgenomen door NIMA (Nederlands Instituut voor marketing). Wil je meer informatie over het examen? Kijk dan op de website van NIMA. Wil je meer weten over deze Marketingcommunicatie B opleiding of de B2 module. Klik dan op onderstaande links.

ALGEMENE INFORMATIE MARKETINGCOMMUNICATIE B

GA NAAR MODULE B2 VAN MARKETINGCOMMUNICATIE

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding: 4 lesweken
Avondopleiding: 7 lesweken

Lesdag en –tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding NIMA Marketingcommunicatie B op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

1300,- euro (vrijgesteld van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 200,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

425,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). U legt het examen voor de opleiding NIMA Sales B bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke B1 examen bedragen 425,- euro. De examenkosten voor het mondelinge B2 Specialisatie examen bedragen 525,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales B Accountmanager? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs inclusief NIMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1925,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie