NIMA B1 Corporate Communicatie inclusief examen

Communicatie opleidingen

NIMA Corporate Communicatie B1 opleiding

Welkom bij de NIMA Corporate Communicatie B1 opleiding van De Laat Kenniscentrum. Tijdens de module B1 van deze opleiding krijg je een inleiding in de theorie die je als Corporate Communicatiemanager moet beheersen.

Tijdens de NIMA Corporate Communicatie B1 Module komen de onderstaande onderwerpen aan bod.

  • Communicatie algemeen: communicatietheorieën, communicatiemix, communicatiestrategie, communicatiebeleid, budgetten.
  • Geïntegreerde communicatie: corporate image, identiteit en imago, accountability van communicatie, het opstellen van een reclameplan.
  • Interne- en concerncommunicatie: public relations, reputatiemanagement en identiteitsmarketing, regievoering bij crisiscommunicatie, interne organisatie en imago, het opstellen van een intern communicatieplan.
  • Marketingcommunicatie en consumentengedrag: onderzoek, customer insights en het gebruik ervan in de communicatie, het maken van een marketingcommunicatieplan en het inzetten van marketingcommunicatie- instrumenten.
  • Online communicatie: digitale marketingmix, social mediabeleid, social media begrippen, contentmarketing en social media advertising.

NIMA Corporate Communicatie B1 examen

Uiteraard wordt NIMA Corporate Communicatie B1 afgesloten met een examen. Het examen wordt afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Hierdoor wordt de kwaliteit van het examen gewaarborgd en krijgt je diploma het NIMA certificaat. Het NIMA Corporate Communicatie B1 examen wordt schriftelijk afgenomen en duurt drie uur. Aan de hand van één of meer casussen met open vragen word je getoetst op het toepassen van jouw kennis, inzicht en vaardigheden op een in principe ‘ongestructureerde praktijksituatie’.

In dit onderdeel moet je de kernproblemen/uitdagingen abstraheren en in de antwoorden tot uiting laten komen. De kosten voor het NIMA Corporate Communicatie B1 examen bedragen 375,- euro.

Wil je meer weten over NIMA Corporate communicatie B, of over de bijbehorende module B2 en het daarbij horende examen? Klik dan op onderstaande links:

NAAR MODULE B2 CORPORATE COMMUNICATIE

NIMA CORPORATE COMMUNICATIE B – GEHELE OPLEIDING

De kosten van deze corporate communicatie opleiding

Uiteraard is het handig om op voorhand te weten wat deze corporate communicatie opleiding precies gaat kosten. Daarvoor hebben we de volgende bedragen voor je op een rijtje gezet.

Cursusprijs

1299,50 - euro (vrijstelling van BTW)

Let op: de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. 

Studiemateriaal

circa 175,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

375,- euro (vrijstelling van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke B1 examen bedragen 375,- euro. De examenkosten voor het mondelinge B2 Specialisatie examen bedragen 475,- euro.

Totale kosten

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1849,50 euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie