Spring naar content

BKL Module Loonheffingen niveau 3

Loonadministratie Cursussen

Wat biedt de BKL Module Loonheffingen niveau 3?

Wil je je specialiseren op het gebied van loonadministratie? Kies dan voor de BKL Module Loonheffingen niveau 3! Dit certificaat is onmisbaar voor elke (toekomstig) personeelsmedewerker, salarisadministrateur of eigenaar van een midden- of kleinbedrijf.

Na afronding van deze module heb je kennis van loonadministratie, loonbelastingtabellen, loonaangifte, loonheffing, de werkkostenregeling en voorlopige aanslag inkomstenbelasting.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de BKL Module Loonheffingen niveau 3?

Als je op dit moment werkzaam bent als administratief medewerker en je meer wilt verdiepen in loonadministratie, dan is deze module erg geschikt voor jou. Tijdens de BKL Module Loonheffingen niveau 3 ontdek je wat er allemaal komt kijken bij de loonadministratie.

Welk niveau is de BKL Module Loonheffingen niveau 3?

De BKL Module Loonheffingen niveau 3 is op MBO 3 niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Er is geen vooropleiding vereist en er zijn geen toelatingseisen.

Het examen van de BKL Module Loonheffingen niveau 3

Deze module is een onderdeel van de Basiskennis Loonadministratie (BKL) opleiding. Elke module wordt met een afzonderlijk examen afgerond. De afzonderlijke examens van de opleiding Basiskennis Loonadministratie worden afgenomen bij de Associatie voor Examinering. Het betreft een online examen dat elke dag afgenomen kan worden.

Examen BKL Module Loonheffingen niveau 3

De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:

  • Loonadministratie, loonbelastingtabellen en loonaangifte
  • Regelgeving betreffende dienstbetrekking en de daarmee samenhangende loonheffingen
  • Werkkostenregeling en vrijstellings- en kortingsmogelijkheden inzake loonheffing en premies werknemersverzekeringen
  • Voorlopig aanslag (teruggaaf) inkomstenbelasting alsmede het boeteregime en de bezwaarprocedure
  • Invullen van een (elektronisch) formulier aan de hand van de informatie in een casus

Wil je meer informatie over de examens? Kijk dan op de website van Associatie.

Verder groeien?

Na het afronden van de BKL Module Loonheffingen niveau 3 kun je de BKL Module Arbeidsrecht en Sociale zekerheid niveau 3 volgen om de diploma Basiskennis loonadministratie te behalen. Met dit diploma kun je een carrière starten als salarisadministrateur of assistent loonadministratie.

Als je de modulen Arbeidsrecht en Sociale zekerheid niveau 3 én Loonheffingen niveau 3 combineert met de module POC niveau 3 heb je het diploma MPZ Medewerker personeelszaken op zak.

Certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examen­locaties in heel Nederland. Het betreffen online examens. Inschrijving voor het examen geschiedt online is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

NIRPA

De Laat Kenniscentrum heeft kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laat dit ook graag toetsen door externe partijen. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen.

De loonadministratieve opleidingen van De Laat Kenniscentrum zijn erkend door de  Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA). De loonadministratieve opleidingen (BKL, PDL, MPZ en VPS) vallen onder reguliere opleidingen, die leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP.

Het NIRPA draagt ons voor als opleider voor deze opleiding. 

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie ontvangen over de BKL Module Loonheffingen niveau 3? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.​​​​​​

Wanneer start de BKL Module Loonheffingen niveau 3?

De BKL Module Loonheffingen niveau 3 wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (10 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (5 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De BKL Module Loonheffingen niveau 3 kent verschillende startmomenten per jaar.

Liever starten op je eigen moment? BKL Module Loonheffingen niveau 3 als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Moduleprijs

599,- euro (vrijgesteld van BTW).
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 60,00 euro (incl. 9% BTW).*

Totaalprijs

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 659,00 euro inclusief BTW.

STAP-budget

Het STAP-budget geeft recht op € 1000,- scholingsbudget. Hiermee kun je deze opleiding geheel financieren. Bekijk meer informatie over het STAP-budget of bel ons voor meer informatie via 040-2485582.

Registratie NIRPA

Indien je met succes je opleiding BKL afsluit met een diploma van de Associatie, kun je je via deze link registeren in het RPP-register. 

Klik op de link voor de actuele prijzen: Associatie voor examinering. Jouw examen boek je rechtstreeks bij de Associatie voor Examinering.

Startdatum Maand Variant Locatie