Spring naar content

Cursus Medische ethiek en praktische psychologie

Cursussen STAP-budget

Wat biedt de cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie?

De cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie is onderdeel van de opleiding medisch secretaresse. Je leert hoe je ethisch correct handelt als secretaresse en hoe je patiënten van alle leeftijdscategorieën in hun specifieke levensfase benadert als zij lichamelijk en/of geestelijk iets mankeren.

Tijdens de lessen

Deze cursus bestaat uit een viertal lesavonden. Bovenstaande onderwerpen zullen in de vorm van thema's worden behandeld. Tijdens deze cursus wordt van je verwacht dat je ook thuis veel oefent.

1. Algemene en medische ethiek

2. Communicatie (algemeen)

3. Het gezin

4. De kindertijd

5. De adolescentie

6. De volwassenheid

7. Het senium

8. De lichamelijk zieke mens

9. De psychisch zieke mens

10. Het stervensproces en de dood

11. Het rouwproces

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

Deze opleiding kan goed worden gecombineert met de modulen medische correspondentie, medisch fundament, medische terminologie en medische secretariaatspraktijk gecombineerd met aantoonbare gevorderde kennis op het gebied van de Nederlandse taal en computervaardigheden het diploma Medisch secretaresse.

 

Wanneer start de cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie?

De cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zaterdagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg Cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Zit het startmoment van je keuze er niet bij? Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor het flexibele startmoment. In het vak “opmerkingen” kun je het, door jouw gewenste, startmoment aangeven.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie?

Cursusprijs

355,- euro (vrijstelling van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.ere tariefstelling.

Studiemateriaal

50,- euro (incl. 9% BTW)

Examengeld

Het examen doe je op de locatie van De Laat Kenniscentrum. Het examengeld betaal je aan De Laat Kenniscentrum. De kosten voor het examen bedragen 85,- euro per examen.

Totaal voor de cursus Medische Ethiek en Praktische Psychologie

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 494,50 euro inclusief BTW.

Startdatum Maand Variant Locatie