Cursus medische secretariaatspraktijk IVIO

Specialistische opleidingen

Wat leer je tijdens de curus medische secretariaatpraktijk?

Tijdens deze cursus leer je meer over de functie-eisen en de taken en verantwoordelijkheden van een medisch secretaresse.  Onze docenten nemen je mee in de ontwikkelingen van de Nederlandse gezondheidszorg, de ziekenhuisorganisatie en specialisaties. Je leert meer over sociale wetgeving en zorgverzekeraars.  En natuurlijk nemen we je mee naar de administratieve ins en outs in de medische wereld: postverwerking, archiveren, medische dossiers en kaartsystemen, ICD-code, agendabeheer, het medische spreekuur, communiceren en specifiek patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische balie.

Tijdens de lessen

Deze cursus bestaat uit een viertal lesavonden. We behandelen bovenstaande onderwerpen in de vorm van thema's.

  • Functie, kerntaken en werkprocessen
  • Nederlandse volkgezondenheid, wetgeving en en verzeking
  • Postverwerking in de medische praktijk
  • Mesiche dossiers en kaartsystemen
  • Archiveren in de medische praktijk
  • Classificeren en coderen
  • Agendabeheer en planning in de medische praktijk
  • Medisch spreekuur
  • Telefoneren in de medische praktijk

Heb ik een vooropleiding nodig

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de taken en de rol van een secretaresse.

De module medische sectretariaatspraktijk levert tezamen met de module medische terminologie en aantoonbare basiskennis rondom computervaardigheden het diploma medisch administratief medewerker op.

 

Deze cursus bestaat uit 4 lesavonden.

Liever starten op je eigen moment? Volg IVIO Cursus Medische Secretariaatspraktijk als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

355,- euro (vrijstelling van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

50,- euro (incl. 9% BTW)

Examengeld

Uw examen doet u op onze locatie. Het examengeld betaalt u aan De Laat Kenniscentrum. De kosten voor het examen bedragen 75,- euro per examen (excl. herexamen).

Totaal voor de cursus medische secretariaatspraktijk

De cursus kost in totaal 484,50 incl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie