IVIO Opleiding Juridisch Secretaresse

Specialistische opleidingen

Gedurende de opleiding Juridisch Secretaresse leert u de juridische vaardigheden die u nodig heeft om voor een advocaat of notaris te werken. Wat dacht u van bijvoorbeeld een werkplek bij een juridisch loket, een rechtsbijstandverzekering, deurwaarder of een werkgevers- of werknemersorganisatie? Ook deze werkplekken behoren met de opleiding Juridisch Secretaresse tot uw carrièremogelijkheden. 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor degenen die werkzaam zijn of willen zijn op een advocaten-, notaris- en makelaarskantoor. 

Niveau 

MBO

Vooropleiding

Voor deze opleiding is een vooropleiding als secretaresse of secretariële praktijkervaring benodigd. I.v.m. het uitwerken van mp3-bestanden moet uw typesnelheid minimaal 180 APM zijn. U beheerst de Nederlandse taal goed en beschikt over computervaardigheden.

Programma

De opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen.

Module Juridische kantoorvaardigheden

Op basis van een uitgebreide juridische terminologie leert u alle taken op een advocaten- of notariskantoor uit te voeren.

Module Juridische correspondentie

Tijdens deze module leert u op praktische wijze juridische dictaten uitwerken. U dient hiervoor te beschikken over een laptop.

Examen

De Juridisch Secretaresse opleiding wordt onafhankelijk geëxamineerd door IVIO Examenbureau. 

De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvangt u aan het einde van uw opleiding een diploma. Indien u tussentijds per module een certificaat wenst zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie met betrekking tot het examen van IVIO examenbureau kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.  

Studiebelasting 

Circa vier klokuren per lesweek. 

Diploma/certificaat 

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Wanneer u het examen bij IVIO examenbureau afrond ontvangt u bij goed resultaat een landelijk erkend diploma. 

Informatie 

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding 

(zater)dagopleiding: 8 lesweken    
Avondopleiding: 16 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). 

Startdata 

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 16.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (8): 1500,- euro
Avondopleiding (16): 1500,- euro

Studiemateriaal 

Circa 480,- voor de gehele opleiding.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding IVIO Juridisch Secretaresse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Examen

Eenmalig zijn de kosten voor het examen inbegrepen in de opleidingskosten. Wanneer u het examen niet in één keer behaald, komen de examenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvangt u aan het einde van uw opleiding een diploma. Indien u tussentijds per module een certificaat wenst zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Totaalprijs van uw opleiding IVIO Juridisch Secretaresse

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1980,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

Uw examen boekt u rechtstreeks via de website www.associatie.nl

StartdatumMaandVariantLocatie