Cursus Medisch fundament IVIO

Medisch Specialistische Cursussen

Wat biedt de cursus medische fundament?

Deze cursus wordt vaak gecombineerd met de cursus medische terminologie waarbij wordt gelet op schrijfwijze en uitspraak; de termen zijn onderverdeeld in anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers). Tijdens de cursus medisch fundament leer je meer over het menselijk lichaam. Je ontdekt hoe organen zijn opgebouwd en hoe belangrijke delen van het lichaam in het Latijn of Grieks heten. 

Hoe ziet de Cursus Medisch fundament IVIO eruit?

Deze cursus bestaat uit een viertal lesavonden. We behandelen bovenstaande onderwerpen in de vorm van thema's. Tijdens deze cursus wordt van je verwacht dat je ook thuis veel oefent met de termen. Oefening baart kunst!

1. Anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie

2. De huid

3. Het skelet

4. Het spierstelsel

5. De tractus circulatorius.

6. De tractus respiratorius

7. De tractus digestivus.

8. Het metabolisme

9. De tractus uropoëtica en urokinetica

10. De vrouwelijke tractus genitalis

11. De mannelijke tractus genitalis

12. De endocriene klieren

13 De zintuigen

14. Psychiatrie

15. Farmacologie

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de taken en de rol van een secretaresse.

De cursus medisch fundament zorgt tezamen met aantoonbare basiskennis rondom computervaardigheden, goede beheersing van de Nederlandse taal en de modulen medische secretariaatspraktijk en medische terminologie voor het diploma Assistente polikliniek.

Wanneer start de cursus IVIO Medisch Fundament?

De cursus IVIO Medische Fundament wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

Je kunt er daarnaast voor kiezen om zelf je opleiding in te delen per dagdeel. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur.
In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus IVIO Medische Fundament kent verschillende startmomenten per jaar. 

De cursus IVIO Medische Fundament elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg IVIO Cursus Medische Fundament als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Zit het startmoment van je keuze er niet bij? Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor het flexibele startmoment. In het vak “opmerkingen” kun je het, door jouw gewenste, startmoment aangeven.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de cursus IVIO Medisch Fundament?

Cursusprijs

355,- euro (vrijstelling van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

50,- euro (incl. 9% BTW)

Examenkosten

Het examen doe je op de locatie van De Laat Kenniscentrum. Het examengeld betaal je aan De Laat Kenniscentrum. De kosten voor het examen bedragen 95,- euro per examen (excl. herexamen).

LET OP m.i.v. 1 augustus 2020 zijn de kosten door het examenbureau verhoogd. Met ingang van 1 augustus 2020 reken wij 95,- euro per examen.

Totaal voor de cursus medisch fundament

De cursus kost in totaal 504,50 euro incl. BTW.

Startdatum Maand Variant Locatie
Kunnen we u ergens mee helpen?
1
avatar
De Laat Kenniscentrum online
Welkom bij De Laat Kenniscentrum, wij staan klaar voor al uw vragen.
13:18
by SAM