Opleiding Juridische vaardigheden niveau 4

Specialistische opleidingen

In veel functies komt men in aanraking met juridische kwesties. Het is handig als u dan de basisaspecten van het vak onder de knie heeft. Tijdens de opleiding juridische vaardigheden niveau 4 verwerft u basiskennis van het Nederlandse recht. Tot de basisvaardigheden van een juridisch medewerker behoort onder andere het kunnen hanteren van de wettenbundel en het ontleden van wetsartikelen. Daarnaast leert u meer over dossiervorming en dossierbeheer.

Doelgroep

De opleiding juridische vaardigheden is waardevol voor de startend juridisch medewerker. Daarnaast zijn ook secretaresses en leden van bijvoorbeeld de ondernemersraad, die regelmatig in aanraking komen met juridische kwesties, gebaat bij dit opleidingstraject.

Niveau

MBO niveau 4

Vooropleiding

Voor de opleiding Juridische vaardigheden niveau 4 is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Het lesprogramma leert u de basisaspecten van het juridische vak aan de hand van de negen onderstaande thema’s:

  • Rechtsbronnen en hun vindplaatsen
  • Wettenbundel hanteren
  • Wetsartikelen ontleden
  • Jurisprudentie vinden en gebruiken
  • Juridische literatuur gebruiken
  • Parlementaire stukken raadplegen
  • Casus oplossen via een stappenplan
  • Taal van juristen hanteren
  • Dossier op adequate wijze vormen en beheren

Examen

Het examen van deze opleiding tot juridisch medewerker duurt twee uur en wordt online afgenomen. U krijgt 30 zowel open- als meerkeuzevragen voorgelegd waarmee u getoetst wordt op uw kennis, begrip, toepassings- en analysevaardigheden. Het examen wordt afgenomen door de Associatie. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u naar de website: www.associatie.nl.

Studiebelasting

Voor meer informatie over de studiebelasting kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.

Diploma opleiding Arbeidsrecht niveau 5

Na het succesvol afronden van het examen behaalt u het associatiediploma Juridische vaardigheden niveau 4. In combinatie met de associatiediploma's Vermogensrecht niveau 5, Arbeidsrecht niveau 5 en Ondernemingsrecht niveau 5 kunt u het functiegericht diploma Paralegal aanvragen.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding: 4 lesweken
Avondopleiding: 8 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.
 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (4): 825,- euro
Avondopleiding (8): 825,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum.

Studiemateriaal

Circa 110,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Juridische vaardigheden niveau 4? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs van uw opleiding Juridische Vaardigheden niveau 4

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 935,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

 

StartdatumMaandVariantLocatie