Opleiding Ondernemingsrecht niveau 5

Specialistische opleidingen

Tijdens de opleiding Ondernemersrecht niveau 5 leert u meer over de Nederlandse wet- en regelgeving met betrekking tot rechtspersonen en niet-rechtspersonen, met andere woorden: ondernemingen. U leert welke verschillende rechtsvormen er allemaal mogelijk zijn en hoe het zit met aansprakelijkheid en bijbehorende verplichtingen. Daarnaast leert u waar u op moet letten bij het voeren van de administratie. Na het afronden van deze opleiding heeft u alle kennis in huis om aan de slag te gaan als juridisch medewerker of zelfstandig ondernemer.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor hen die een baan als juridisch medewerker ambiëren of graag een eigen onderneming starten. Daarnaast is de opleiding een waardevolle aanvulling voor werknemers die in hun functie zijdelings te maken krijgen met de wet- en regelgeving op het gebied van ondernemingen, zoals secretaresses.

Niveau

HBO (associate degree)

Vooropleiding

Voor de opleiding Ondernemingsrecht niveau 5 is geen specifieke vooropleiding vereist. Tijdens de opleiding komt het echter goed van pas als u al kunt omgaan met wetteksten en al weet hoe u een wettenbundel moet hanteren. Neem hiervoor eens een kijkje bij de opleiding Juridische vaardigheden niveau 4.

Programma

Het lesprogramma bestaat uit de onderstaande 11 onderdelen:

 • Ondernemingsvormen zonder rechtspersoonlijkheid
 • Algemene bepalingen van rechtspersonen
 • Naamloze vennootschap en besloten vennootschap
 • Kapitaal en vermogen
 • Fusie en splitsing
 • Vereniging, coöperatieve vereniging en onderlinge waarborgmaatschappij
 • Stichtingen
 • Geschillenregeling en recht van enquête
 • Faillissementsrecht
 • Surseance van betaling
 • Schuldsanering natuurlijke personen

Examen

Het examen van de opleiding Ondernemingsrecht duurt twee uur en wordt online afgenomen. U krijgt 29 open vragen voorgelegd waarmee u getoetst wordt op uw kennis over de begrippen en toepassingsvermogen. Het examen wordt afgenomen door de Associatie. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u naar de website: www.associatie.nl.

Studiebelasting

Voor meer informatie over de studiebelasting kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.

Diploma opleiding Ondernemingsrecht niveau 5

Het afronden van deze opleiding levert u het associatiediploma Ondernemersrecht niveau 5 op. In combinatie met het associatiediploma Arbeidsrecht niveau 5 en Vermogensrecht niveau 5, kunt u het functiegericht associatiediploma Juridisch Adviseur aanvragen. Behaalt u na bovenstaande opleidingen ook het associatiediploma Juridische vaardigheden niveau 4, dan mag u ook het functiegericht associatiediploma Paralegal aanvragen.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding: 3 lesweken
Avondopleiding: 6 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Wij bieden u de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (3): 790,- euro
Avondopleiding (6): 790,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum.

Studiemateriaal

Circa 110,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Ondernemingsrecht niveau 5? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs van uw opleiding Ondernemingsrecht niveau 5

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1090,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

 

 

StartdatumMaandVariantLocatie