Opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC

Loonadministratie en HRM opleidingen

De module Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 (POC) is onderdeel van het overkoepelend diploma Medewerker Personeelszaken. Tezamen met de opleiding BKL vormt dit de basis voor het diploma Medewerker Personeelszaken. 

Een zeer nuttige aanvulling op de CV voor een personeelsfunctionaris is de module Personeel, Organisatie en Communicatie. Na het behalen van deze module heeft u kennis opgedaan over loopbaanontwikkeling, personeelsplanning en diverse communicatie- en informatievormen. U snapt de relatie tussen het management en personeelszaken. U weet welke instrumenten u kunt inzetten en u heeft kennis van werving en selectie. Interne communicatie is voor een personeelsfunctionaris van groot belang. Kortom, als personeelsfunctionaris doet u nuttige kennis op met de opleiding Medewerker Personeelszaken MPZ module Personeel, Organisatie en Communicatie.

Doelgroep

Voor iedereen die wilt werken als personeelsfunctionaris of salarisadministrateur

Niveau

MBO 3

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende de cursus komen onderstaande onderwerpen aan bod:
•    personeel: personeelsinstrumenten, personeelsplanning, personeelsverloop, werving- en selectieprocedure, NVP sollicitatiecode, diversiteit en integratie, loopbaanontwikkelingstraject, personeelsmanagement en loonbaanontwikkeling
•    organisatie: indelingen organisaties, typen ondernemingen, organisatie-indelingen, samenwerkingsvormen, sociaal beleid, rollen en taakverdeling personeelszaken en lijnmanagement
•    communicatie: begrippen omschrijven en aangeven wat het verschil is tussen communicatie en informatie

Examen

De examens van Medewerker Personeelszaken MPZ nieuwe stijl kunnen vanaf september 2016 worden afgenomen bij de Associatie. De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie wordt onder programma toegelicht. 

Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij u door naar de website van de Associatie

Studiebelasting

Circa vijf à zes klokuren per lesweek.

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examen­locaties in heel Nederland. Het betreffen online examens. Inschrijving voor het examen geschiedt online is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website van de Associatie

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Heeft u het diploma MPZ in uw bezit en wilt u graag doorstuderen? U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding PDLarbeidsrechtNEMAS HRM óf personeelsconsulent. Wilt u zich op administratief vlak verder ontwikkelen, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor de opleiding praktijkdiploma boekhouden PDB

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     4 lesweken
Avondopleiding:             8 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en op zaterdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De zaterdagopleiding start om 10.00 uur tot 16.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). 

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (4):       495,- euro
Avondopleiding (8):             495,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum.

Studiemateriaal   

Circa 75,- euro. 

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Medewerker Personeelszaken MPZ module POC nieuwe stijl? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie