Spring naar content

Training Strategisch management

Management Cursussen

Wat biedt de Training Strategisch management?

In deze (bedrijfs)training ontdek je de groeikansen voor jouw organisatie en leer je strategische beslissingen om te zetten in praktische stappen. Een goed doordachte strategie is belangrijk voor duurzaam succes, vooral in tijden van verandering. Wil je leren hoe je strategische keuzes maakt en groeimogelijkheden herkent? Dan is de training Strategisch Management ideaal voor jou. Je leert grondige analyses uitvoeren, toekomstige scenario’s verkennen en effectieve strategieën en visies ontwikkelen. Dit vertaal je naar concrete plannen, waardoor je sterker wordt in je rol als strategisch adviseur en de organisatie vooruit helpt.

De training Strategisch management omvat twaalf interactieve bijeenkomsten, waarbij elke sessie diepgaand ingaat op verschillende cruciale aspecten van het management:

  • Hoe kom je tot een strategie? Leer hoe je een effectieve strategie ontwikkelt die past bij de doelen van de organisatie.
  • Missie, visie en kernwaarden van een onderneming creëren: Begrijp het belang van deze elementen en hoe je ze formuleert.
  • Invullen van een businessmodel en een waardestrategie (nulmeting): Krijg inzicht in het opstellen van een businessmodel en het uitvoeren van een waardestrategie.
  • SWOT en confrontatiematrix maken voor een onderneming: Analyseer de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van je organisatie en gebruik deze inzichten voor strategische besluitvorming.
  • Maken van strategische keuzes: Leer hoe je weloverwogen strategische keuzes maakt die bijdragen aan de groei en succes van een onderneming.
  • Inzetten van strategische analyses, modellen en instrumenten: Maak gebruik van verschillende strategische tools en technieken om de bedrijfsvoering te verbeteren.
  • Toekomstscenario’s schetsen en beoordelen: Ontwikkel en beoordeel verschillende toekomstscenario's om voorbereid te zijn op mogelijke veranderingen in de markt.
  • Implementeren van strategie op tactisch en operationeel niveau: Zorg voor een effectieve uitvoering van een strategie binnen alle lagen van de organisatie.
  • Plan van aanpak: Stel een gedetailleerd plan van aanpak op om je strategie te realiseren.
  • Praktijksituaties en -voorbeelden: Werk met praktijkvoorbeelden en casestudies om de theorie direct in de praktijk toe te passen.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Training Strategisch management?

De training is bedoeld voor managers, adviseurs en professionals die zich willen verdiepen in het formuleren van strategische en tactische keuzes voor hun organisatie.

Dit betreft een individueel trainings- en coachingsprogramma. 

Welk niveau is de Training Strategisch management?

De training Strategisch management is op mbo+ niveau en duurt gemiddeld 12 lesweken.

Vooropleiding

Het is belangrijk om relevante werkervaring te hebben en opdrachten in de praktijk te kunnen toepassen.

Het examen van de de Training Strategisch management

Het examen leg je af bij De Laat Kenniscentrum.

Studiebelasting

Circa drie klokuren per lesweek.

Diploma Training Strategisch management

Na het succesvol afronden van de training wordt een instituutscertificaat uitgereikt.

Meer informatie?

Heb je nog vragen over deze training? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Na de training Strategisch management kun je kiezen voor coaching via Insights Discovery, de DISC analyse, TMA of maatwerk coaching en bedrijfsconsultancy.

Wanneer start de Training Strategisch management?

De training Strategisch management wordt in overleg met de deelnemers gepland.

 

Planning

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen we jullie binnenkort op onze locatie of bij jullie op locatie ontmoeten?

 

Wat zijn de kosten van de training Strategisch management?

Cursusprijs

v.a. 3200,- euro

Dit betreft een individueel trainings- en coachingsprogramma. 

De kosten van de (bedrijfs)training Strategisch management zijn op aanvraag. Neem contact op via ons telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl voor meer informatie.

 

Startdatum Maand Variant Locatie