NIMA Sales A Opleiding

Marketing- en salesopleidingen

Nieuwe exameneisen vanaf januari 2018
De exameneisen voor de NIMA Sales A opleiding zijn geactualiseerd. Per 1 januari 2018 worden de examens volgens de nieuwe stijl afgenomen. Examenkandidaten die een opleiding volgens de oude exameneisen hebben gevolgd, kunnen nog tot en met maart 2018 een examen in de oude stijl maken, vanaf april 2018 is dat niet meer mogelijk.

Heeft u de NIMA Sales A opleiding gevolgd volgende de oude exameneisen en heeft u vragen over de nieuwe exameneisen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met de NIMA Sales A opleiding ontwikkelt u uw professionele verkoopvaardigheden. U leert uw klanten te overtuigen met uw inhoudelijke kennis en persoonlijkheid. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op de persoonlijke kwaliteiten van een accountmanager en verkoopleider en leert u de belangrijkste verkooptheorieën. Met het NIMA Sales A diploma bent u uitermate geschikt om op operationeel- en verkoopniveau te werken in iedere branche.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (aankomend) commerciële buitendienstfunctionarissen en professionele verkopers.

Niveau

MBO

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO, relevante werkervaring of minimaal 18 jaar.

Programma

Het programma van de NIMA A opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen.

Module Sales A1: Verkoop

Binnen de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:

 • verkoopgrondslagen en principes: fasen, methoden en verkopen in het digitale tijdperk
 • marketingbegrippen
 • interne en externe analyse
 • marketingstrategie en consumentengedrag
 • logistiek, productie en financiën

Module Sales A2: Persoonlijke presentatie

Binnen de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:

 • psychologie van het verkopen
 • luistervaardigheden
 • onderhandelen
 • netwerken
 • klantanalyse
 • non-verbale communicatie en uitstraling
 • presentatietechnieken

NIMA examen

Het NIMA Sales A Examen bestaat uit twee losse modulen: A1 en A2. Het diploma wordt alleen uitgereikt aan kandidaten die geslaagd zijn voor beide losse modulen. De kandidaat kan zelf bepalen in welke volgorde de beide losse modulen worden afgelegd.

Module Sales A1

De NIMA Sales A1 module wordt schriftelijk afgenomen in twee uur. Met 45 meerkeuzevragen worden theoretische kennis, inzicht en rekenvaardigheden getoetst. Het NIMA Sales A1 examen bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel 1 bestaat uit 30 meerkeuzevragen en toetst primair de kennis van de verschillende salesbegrippen en de daarbij benodigde rekenvaardigheden. Onderdeel 2 bestaat uit 15 meerkeuzevragen die zijn opgebouwd rondom een beknopte casebeschrijving uit de Salespraktijk. Onderdeel 2 toetst naast kennis ook inzicht en rekenvaardigheden.

Module Sales A2

De NIMA Sales A2 module is een mondelinge toets waarin de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek worden getoetst. De kandidaat moet op basis van gegeven input een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek kunnen voeren. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze sales opleiding is circa zes klokuren per lesweek.

NIMA sales A Diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze opleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding NIMA Sales A afgerond en wil u graag doorstuderen? Start dan met de opleiding NIMA Sales B verkoopleider óf NIMA Sales B accountmanager

Heeft onverhoopt uw NIMA-examen niet gehaald of wenst u meer lessen voor uw examen? Vraag dan via uw docent of het inschrijfbureau meer informatie over onze bijlestrajecten voor NIMA

Duur van de opleiding NIMA sales A

(Zaterdag)opleiding: 8 lesweken
Avondopleiding: 13 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De NIMA A Sales avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (8): 2025,- euro
Avondopleiding (13): 2025,- euro

De genoemde bedragen zijn inclusief studiemateriaal. Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Examenkosten

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). U legt het examen voor de opleiding NIMA Sales A bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke A1 examen bedragen 205,- euro. De examenkosten voor het mondelinge A2 examen bedragen 308,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales A? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie