NIMA A Sales inclusief examen / kortdurend

Sales opleidingen

Een NIMA opleiding is altijd inclusief examen. Inschrijven voor een NIMA Examen kan  alleen nog via een NIMA Education Partner. De Laat Kenniscentrum is Education Partner.

Met de NIMA Sales A opleiding ontwikkel je jouw professionele verkoopvaardigheden. Je leert jouw klanten te overtuigen met jouw inhoudelijke kennis en persoonlijkheid. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op de persoonlijke kwaliteiten van een accountmanager en verkoopleider en leer je de belangrijkste verkooptheorieën. Met het NIMA Sales A diploma ben je uitermate geschikt om op operationeel en verkoop niveau te werken in iedere branche.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (aankomend) commerciële buitendienst functionarissen en professionele verkopers.

Niveau

MBO

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO en/of relevante werkervaring

Programma

Het programma van de NIMA A opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen.

Module Sales A1

Tijdens de module Sales A1 raak je bekend met belangrijke sales begrippen en bijbehorende theorie. Daarnaast krijg je benodigde rekenvaardigheid onder de knie. Tijdens de Sales A1 module behandelen we de onderstaande thema’s:

 • Communicatie algemeen en gesprekstechnieken
 • Marketing en de klant
 • Resultaten berekenen
 • Sales algemeen
 • De organisatie, de verkoper en zijn prestaties

Module Sales A2: persoonlijke presentatie

Tijdens de module NIMA Sales A2 leer je een behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • Argumentatietechnieken uit de KVVB-matrix
 • Technieken voor het afsluiten van een verkoopgesprek
 • Luister- en vraagtechnieken toepassen
 • Buying grid toepassen
 • Klachtafhandeling
 • Verkoop signalen herkennen en hierop reageren
 • Kortingen berekenen en toepassen
 • Inspelen op klantgedrag op basis van klanttypologieën
 • Fasen in onderhandelingsproces toepassen
 • Unique selling points (USP’s) toepassen
 • Sellogram opstellen en gebruiken

NIMA examen

Het NIMA Sales A examen bestaat uit twee losse modulen: A1 en A2. Het diploma wordt alleen uitgereikt aan kandidaten die geslaagd zijn voor allebei de modules. De kandidaat kan zelf bepalen in welke volgorde de beide losse modulen worden afgelegd.

Let op, met ingang van 1 januari 2020 worden de examengelden van NIMA verhoogd. Meer informatie lees je onder de tab 'kosten'.

Examen module NIMA Sales A1

De NIMA Sales A1 module wordt schriftelijk afgenomen in twee uur. Met 45 meerkeuzevragen worden theoretische kennis, inzicht en rekenvaardigheden getoetst.

Examen module NIMA Sales A2

De NIMA Sales A2 module is een mondelinge toets waarin de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek worden getoetst. De kandidaat moet op basis van gegeven input een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek kunnen voeren.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze sales opleiding is circa zes klokuren per lesweek.

Informatie

Heb je nog meer vragen of wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Vervolgstudie

Heb je de opleiding NIMA Sales A afgerond en wil je graag doorstuderen? Start dan met de opleiding NIMA Sales B verkoopleider óf NIMA Sales B accountmanager.√

Heb je onverhoopt het NIMA-examen niet gehaald of wil je meer lessen voor het examen? Vraag dan meer informatie op over onze bijlestrajecten voor NIMA

Duur van de opleiding

Dit betreft een kortdurend traject, deze lessen zijn wat minder verspreid over de maanden. Het voordeel:

√ Je hebt het diploma binnen enkele maanden op zak;

√ Onderwijs in een kleine setting > 5 personen;

Afhankelijk van de groepsgrootte en de lesvariant hanteren wij 8 - 13 lesweken voor dit traject. Je plant je lessen in overleg met de docent en je medecursisten.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag.

Startdata

Net als onze andere opleidingen kent de opleiding NIMA Sales A verschillende startmomenten in het jaar. We vinden het belangrijk dat onze lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA. Jouw docent zal je tijdens de eerste les alles vertellen over de procedure. 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

 

 

Cursusprijs

Deze cursusprijs betreft een indicatie en is gebasseerd op de leslocatie Eindhoven. Wil je graag onderwijs op een andere locatie of wil je onderwijs op locatie met bijvoorbeeld jouw collega's van sales? Neem contact met ons op. Wij maken graag een vrijblijvende offerte.

2000,- euro (vrijgesteld van BTW)

Studiemateriaal

Circa 170,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

Indien je je inschrijft voor 31 december 2019 kunnen wij je de examens aanbieden voor 513,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW). Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het examengeld 674,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW).

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). De examenkosten voor het schriftelijke A1 examen bedragen 205,- euro. De examenkosten voor het mondelinge A2 examen bedragen 308,- euro. Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het examengeld voor het onderdeel A1 275,- euro, het onderdeel A2 kost 399,- euro. In de cursusprijs is per onderdeel 1 NIMA-examen opgenomen (herexamens worden apart gefactureerd door NIMA).

Heb je nog vragen over de cursusprijs of heb je behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales A? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Totaalprijs inclusief NIMA examen tot 31 december 2019

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. Je betaalt bij ons 2683,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

Totaalprijs inclusief NIMA examen vanaf 1 januari 2020

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. Je betaalt bij ons 2844,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie