NIMA A Sales inclusief examen / kortdurend

Sales opleidingen

Een NIMA opleiding is vanaf 1 september 2018 altijd inclusief examen. Inschrijven voor een NIMA Examen kan vanaf januari 2019 alleen nog via een NIMA Education Partner. De Laat Kenniscentrum is Education Partner.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met de NIMA Sales A opleiding ontwikkelt u uw professionele verkoopvaardigheden. U leert uw klanten te overtuigen met uw inhoudelijke kennis en persoonlijkheid. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op de persoonlijke kwaliteiten van een accountmanager en verkoopleider en leert u de belangrijkste verkoop theorieën. Met het NIMA Sales A diploma bent u uitermate geschikt om op operationeel en verkoop niveau te werken in iedere branche.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (aankomend) commerciële buitendienst functionarissen en professionele verkopers.

Niveau

MBO

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO, relevante werkervaring of minimaal 18 jaar.

Programma

Het programma van de NIMA A opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen.

Module Sales A1

Tijdens de module Sales A1 raakt u bekend met belangrijke sales begrippen en bijbehorende theorie. Daarnaast krijgt u de benodigde rekenvaardigheid onder de knie. Tijdens de Sales A1 module behandelen we de onderstaande thema’s:

 • Communicatie algemeen en gesprekstechnieken
 • Marketing en de klant
 • Resultaten berekenen
 • Sales algemeen
 • De organisatie, de verkoper en zijn prestaties

Module Sales A2: persoonlijke presentatie

Tijdens deze module leert de kandidaat een behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • Argumentatietechnieken uit de KVVB-matrix
 • Technieken voor het afsluiten van een verkoopgesprek
 • Luister- en vraagtechnieken toepassen
 • Buying grid toepassen
 • Klachtafhandeling
 • Verkoop signalen herkennen en hierop reageren
 • Kortingen berekenen en toepassen
 • Inspelen op klantgedrag op basis van klanttypologieën
 • Fasen in onderhandelingsproces toepassen
 • Unique selling points (USP’s) toepassen
 • Sellogram opstellen en gebruiken

Wat onze klanten zeggen:

'De les specifiek gericht gericht op het examen Sales A2 was super, het heeft mij op een goede wijze voorbereid op het NIMA examen'

NIMA examen

Het NIMA Sales A examen bestaat uit twee losse modulen: A1 en A2. Het diploma wordt alleen uitgereikt aan kandidaten die geslaagd zijn voor allebei de modules. De kandidaat kan zelf bepalen in welke volgorde de beide losse modulen worden afgelegd.

Module Sales A1

De NIMA Sales A1 module wordt schriftelijk afgenomen in twee uur. Met 45 meerkeuzevragen worden theoretische kennis, inzicht en rekenvaardigheden getoetst. Het NIMA Sales A1 examen bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel 1 bestaat uit 30 meerkeuzevragen en toetst primair de kennis van de verschillende sales begrippen en de daarbij benodigde rekenvaardigheden. Onderdeel 2 bestaat uit 15 meerkeuzevragen die zijn opgebouwd rondom een beknopte casebeschrijving uit de sales praktijk. Onderdeel 2 toetst naast kennis ook inzicht en rekenvaardigheden.

Module Sales A2

De NIMA Sales A2 module is een mondelinge toets waarin de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek worden getoetst. De kandidaat moet op basis van gegeven input een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek kunnen voeren. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze sales opleiding is circa zes klokuren per lesweek.

NIMA sales A Diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving verloopt enkel via een bij NIMA aangesloten Education Partner. De Laat Kenniscentrum is Education Partner.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze opleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding NIMA Sales A afgerond en wil u graag doorstuderen? Start dan met de opleiding NIMA Sales B verkoopleider óf NIMA Sales B accountmanager.

Heeft onverhoopt uw NIMA-examen niet gehaald of wenst u meer lessen voor uw examen? Vraag dan via uw docent of het inschrijfbureau meer informatie over onze bijlestrajecten voor NIMA

Duur van de opleiding

Dit betreft een kortdurend traject. Uw opleiding duurt 8 - 13 weken, afhankelijk van de groepsgrootte. De lessen worden in overleg gepland en omvatten 1 dagdeel.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari, maart en juni. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

 

 

Cursusprijs

1750,- euro (vrijgesteld van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 170,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

513,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). De examenkosten voor het schriftelijke A1 examen bedragen 205,- euro. De examenkosten voor het mondelinge A2 examen bedragen 308,- euro. In uw cursusprijs is per onderdeel 1 NIMA-examen opgenomen (herexamens worden apart gefactureerd).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales A? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs inclusief NIMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 2433,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie