NIMA A2 Sales Verkoopgesprek inclusief examen

Sales opleidingen

NIMA SALES A2- De Laat

Met de NIMA Sales A2 module heeft u een perfecte aanvulling op de geleerde skills tijdens NIMA Sales A1. Het is nu tijd om dieper in te gaan op theorie en praktijk, om uw vaardigheden nog eens extra te verfijnen. Tijdens de NIMA Sales A2 module leert u om een behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Daarvoor brengen we een aantal belangrijke thema’s aan de orde, waarna u nog doelgerichter aan uw sales carrière kunt gaan beginnen. 

Wat leert u tijdens NIMA Sales A2?

Zo leert u deze periode over klachtafhandeling, kan u na afronding van NIMA Sales A2 de Buying grid toepassen en leert u verkoopsignalen herkennen en hierop reageren. Leer kortingen berekenen en speel in op klantgedrag op basis van klanttypologieën. Verder maakt u na deze module effectief gebruik van Unique Selling Points en kunt u een Sellogram opstellen en dit gebruiken. Andere nuttige vaardigheden zijn het toepassen van fases in een onderhandelingsproces en technieken voor het afsluiten van een verkoopgesprek.

NIMA Sales A2: nog even kort samengevat

En dan is er de aanvullende module: Nima Sales A2. Hier leert de kandidaat een behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • Argumentatietechnieken uit de KVVB-matrix
 • Technieken voor het afsluiten van een verkoopgesprek
 • Luister- en vraagtechnieken toepassen
 • Buying grid toepassen
 • Klachtafhandeling
 • Verkoop signalen herkennen en hierop reageren
 • Kortingen berekenen en toepassen
 • Inspelen op klantgedrag op basis van klanttypologieën
 • Fasen in onderhandelingsproces toepassen
 • Unique selling points (USP’s) toepassen
 • Sellogram opstellen en gebruiken

Beide modules vullen elkaar goed aan en zijn ook los van elkaar te volgen.

Examen

De module NIMA Sales A2 wordt uiteindelijk getoetst door middel van een mondelinge toets. In deze toets worden de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek getoetst. De examenkandidaat dient een gestructureerd en behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Het examen NIMA Sales A2 wordt afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). De Laat Kenniscentrum is Education Partner van NIMA.

Het NIMA Sales A2 examen kost 308,- euro. Voor meer informatie met betrekking tot dit examen verwijzen wij je dooor naar de website van NIMA.

Wil je meer te weten komen over de andere module, Sales A1? Of wil je alles lezen over de Sales A opleiding van De Laat Kenniscentrum, bijbehorende kosten, startdata en andere dingen die je moet weten? Klik dan op een van de onderstaande links.

GA NAAR MODULE A1

GA NAAR NIMA SALES OPLEIDINGEN A

Duur van de opleiding

Dit betreft een regulier traject. Uw opleiding duurt 4 - 6 weken, afhankelijk van de variant (avond/(zater)dag). De lessen worden in overleg gepland. Een avondopleiding is tweewekelijks, de (zaterdag)dagopleiding drie- of vierwekelijks. Het is ook mogelijk om de module versneld, op maat te volgen, klik hier.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari, maart en juni. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

975,- euro (vrijgesteld van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 170,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

308,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het mondelinge A2 examen bedragen 308,- euro. In uw cursusprijs is 1 NIMA-examen opgenomen (herexamens worden apart gefactureerd).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales A? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Totaalprijs inclusief NIMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1453,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie