NIMA B Sales Opleiding Accountmanager inclusief examen / kortdurend

Sales opleidingen

Een NIMA opleiding is vanaf 1 september 2018 altijd inclusief examen. Inschrijven voor een NIMA Examen kan vanaf januari 2019 alleen nog via een NIMA Education Partner. De Laat Kenniscentrum is Education Partner.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Accountmanagers hebben een essentiële rol binnen een organisatie. Tijdens de opleiding NIMA Sales B Accountmanager verdiept u zich verder in de verkoopprocessen en -technieken. U ontwikkelt uw persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden als verkoper en leert hoe u meer rendement kunt halen uit uw klantenbestand. Kortom met de opleiding NIMA Sales B heeft u alles in zich om als accountmanager voor een bedrijf aan de slag te gaan.

Doelgroep

Bent u verantwoordelijk voor (een gedeelte van) een verkoopapparaat? Bent u betrokken bij het opstellen van een verkoopplan en is het tevens uw taak om dit uit te voeren? Dan is deze opleiding voor u interessant. Deze sales cursus is een veel gekozen opleiding voor accountmanagers, verkoopleiders, areamanagers, managers buitendienst, commerciële teamleiders en productmanagers. Wij adviseren u om vooraf de opleiding NIMA Sales A (of een vergelijkbare opleiding) te volgen.

Niveau

HBO

Programma

Het programma van de opleiding Sales B bestaat uit onderstaande twee modulen. De opleiding NIMA sales A kan voorafgaand aan deze opleiding worden gevolgd. Daarnaast bieden wij u ook de opleiding NIMA Sales B verkoopleider aan.

Module Sales B1: Verkoop

Binnen de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Sales algemeen: verkoop benaderingen toepassen, SWOT-analyse, strategische planningsniveaus, verkoopstrategie en -tactiek bepalen, ect.
  • De markt en de klant: concurrentiestrategieën van Porter, Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema, productlevenscyclus analyseren, customer rating, ect.
  • Het team en de prestaties: motivatietheorieën van Maslov, Herzberg en McGregor, functies en taken van het verkoopteam, teamrollen van Belbin, stijlen van leidinggeven, theorie van feedback, ect.
  • Resultaten: winst-, klanten-, kosten- en omzetaandeel berekenen, waarde van een klantenbestand berekenen, break-evenpoint berekenen, prijsbepalingsmethoden toepassen, verschillende rendementskengetallen berekenen, ect..

Module Sales B2: Persoonlijke vaardigheden accountmanager

Gedurende deze module leert u een accountplan te schrijven en te presenteren. U leert hoe u een verkoopgesprek moeten voeren en de gesprekstechnieken hierbinnen toe te passen.

Wij vinden het belangrijk om een optimaal programma voor u samen te stellen. We houden hierbij rekening met de leerwensen van de cursist, maar zorgen altijd dat dit in relatie is met de gestelde eindtermen van NIMA.

Examen

De basis die wordt gelegd in het NIMA Sales A examen wordt in het NIMA Sales B examen diepgaander behandeld. Met name op gebieden als verkoopmanagement, verkoopstrategieën, coaching, timemanagement en commercieel handelen. Het examen bestaat uit twee losse modulen: B1 en B2. Het diploma wordt behaald wanneer beide modulen met succes zijn afgerond. Het maakt niet uit in welke volgorde de modulen worden afgelegd.

Module Sales B1

Het examen van de NIMA Sales B1 module wordt digitaal geëxamineerd en duurt drie uur. Het toetst de theoretische kennis en inzicht van de kandidaat aan de hand van twee onderdelen:

  • Een praktijksituatie in de vorm van een case met bijbehorende algemene open vragen.
  • Een verdieping op de case met specifieke open vragen voor de twee varianten, namelijk Accountmanager (AM) of Verkoopleider (VL).

Module Sales B2

Het examen van de NIMA Sales B2 module wordt mondeling afgenomen en toetst de praktische vaardigheden van de kandidaat. De examinering gebeurt aan de hand van twee onderdelen:

  • Onderdeel 1: de kandidaat schrijft een verkoopplan dat wordt gepresenteerd en verdedigd tijdens het mondelinge examen.
  • Onderdeel 2: de kandidaat voert een (intern) gesprek met een teamlid (verkoper).

Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

De opleiding neemt circa tien klokuren per lesweek in beslag.

NIMA Sales B diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Informatie

Wilt u meer informatie over deze sales opleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding NIMA Sales B Accountmanager afgerond en wilt u graag verder studeren? Denkt u dan bijvoorbeeld aan een cursus om uw verkoop -en onderhandelingstechnieken te verbeteren.

Heeft onverhoopt uw NIMA-examen niet gehaald of wenst u meer lessen voor uw examen? Vraag dan via uw docent of het inschrijfbureau meer informatie over onze bijlestrajecten voor NIMA

Duur van de opleiding

Dit betreft een kortdurend traject. Uw opleiding duurt 8 - 15 weken, afhankelijk van de groepsgrootte. De lessen worden in overleg gepland en omvatten 1 dagdeel.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari, maart en juni. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

2195,- euro (vrijgesteld van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 175,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

798,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). U legt het examen voor de opleiding NIMA Sales B bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke B1 examen bedragen 308,- euro. De examenkosten voor het mondelinge B2 examen bedragen 490,- euro. In uw cursusprijs is per onderdeel 1 NIMA-examen opgenomen (herexamens worden apart gefactureerd).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales B Accountmanager? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs inclusief NIMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 3171,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie