NIMA Sales B Opleiding Verkoopleider inclusief examen / kortdurend

Sales opleidingen

Een NIMA opleiding is vanaf 1 september 2018 altijd inclusief examen. Inschrijven voor een NIMA Examen kan vanaf januari 2019 alleen nog via een NIMA Education Partner. De Laat Kenniscentrum is Education Partner.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gedurende de opleiding NIMA Sales B Verkoopleider verdiept u zich verder in verkoopprocessen en -technieken. U ontwikkelt uw persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden als verkoper en ondersteunt deze met waardevolle theoretische kennis. Na de opleiding NIMA Sales B Verkoopleider bent u in staat een verkoopplan op te stellen, uit te voeren en leiding te geven aan een verkoopapparaat. Een waardevolle aanwinst voor elke commerciële organisatie!

Doelgroep

Deze sales opleiding is bedoeld voor personen die leiding geven aan (een gedeelte van) een verkoopapparaat. Zij zijn betrokken bij het opstellen van het verkoopplan en moeten dit ook uitvoeren. U kunt hierbij denken aan accountmanagers, verkoopleiders, areamanagers, managers buitendienst, commerciële teamleiders en productmanagers. Wij adviseren u om vooraf de opleiding NIMA Sales A (of een vergelijkbare opleiding) te volgen.

Niveau

HBO

Programma

Het programma van de opleiding tot verkoopleider bestaat uit de onderstaande twee modulen.

Module Sales B1: Verkoop

Binnen de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Sales algemeen: verkoop benaderingen toepassen, SWOT-analyse, strategische planningsniveaus, verkoopstrategie en -tactiek bepalen, ect.
  • De markt en de klant: concurrentiestrategieën van Porter, Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema, productlevenscyclus analyseren, customer rating, ect.
  • Het team en de prestaties: motivatietheorieën van Maslov, Herzberg en McGregor, functies en taken van het verkoopteam, teamrollen van Belbin, stijlen van leidinggeven, theorie van feedback, ect.
  • Resultaten: winst-, klanten-, kosten- en omzetaandeel berekenen, waarde van een klantenbestand berekenen, break-evenpoint berekenen, prijsbepalingsmethoden toepassen, verschillende rendementskengetallen berekenen, ect.

Module Sales B2: Persoonlijke vaardigheden verkoopleider

Gedurende deze module leert u een accountplan te schrijven en te presenteren. U leert hoe u een verkoopgesprek moeten voeren en de gesprekstechnieken hierbinnen toe te passen.

Examen

De basis die wordt gelegd in het NIMA Sales A examen, wordt in het NIMA Sales B examen diepgaander behandeld. Met name op gebieden als verkoopmanagement, verkoopstrategieën, coaching, timemanagement en commercieel handelen. Het examen bestaat uit twee losse modulen: B1 en B2. Het diploma wordt behaald wanneer beide modulen met succes zijn afgerond. Het maakt niet uit in welke volgorde de modulen worden afgelegd.

Examen module Sales B1

Het examen van de NIMA Sales B1 module wordt digitaal geëxamineerd en duurt drie uur. Het toetst de theoretische kennis en inzicht van de kandidaat aan de hand van twee onderdelen:

  • Een praktijksituatie in de vorm van een case met bijbehorende algemene open vragen.
  • Een verdieping op de case met specifieke open vragen voor de twee varianten, namelijk Accountmanager (AM) of Verkoopleider (VL).

Examen module Sales B2

Het examen van de NIMA Sales B2 module wordt mondeling afgenomen en toetst de praktische vaardigheden van de kandidaat. De examinering gebeurt aan de hand van twee onderdelen:

  • Onderdeel 1: de kandidaat schrijft een verkoopplan dat wordt gepresenteerd en verdedigd tijdens het mondelinge examen.
  • Onderdeel 2: de kandidaat voert een (intern) gesprek met een teamlid (verkoper).

Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

Circa tien klokuren per lesweek.

NIMA Sales B diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de NIMA Sales B opleiding tot verkoopleider? Neem dan gerust contact met ons op.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding NIMA Sales B Verkoopleider afgerond en wil u graag verder studeren? Denkt u dan bijvoorbeeld aan een cursus om uw verkoop -en onderhandelingstechnieken te verbeteren.

Heeft onverhoopt uw NIMA-examen niet gehaald of wenst u meer lessen voor uw examen? Vraag dan via uw docent of het inschrijfbureau meer informatie over onze bijlestrajecten voor NIMA

Duur van de opleiding

Dit betreft een kortdurend traject. Uw opleiding duurt 8 - 15 weken, afhankelijk van de groepsgrootte. De lessen worden in overleg gepland en omvatten 1 dagdeel.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari, maart en juni. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

2195,- euro (vrijgesteld van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 175,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

798,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). U legt het examen voor de opleiding NIMA Sales B bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke B1 examen bedragen 308,- euro. De examenkosten voor het mondelinge B2 examen bedragen 490,- euro. In uw cursusprijs is per onderdeel 1 NIMA-examen opgenomen (herexamens worden apart gefactureerd).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales B Accountmanager? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs inclusief NIMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 3171,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie