LSSO Cursus Vergader- en presentatietechnieken

Talentontwikkeling en bijscholing

Vergaderingen duren vaak lang. Dat komt vaak doordat de vergaderdeelnemers niet allemaal op tijd zijn, de notulen niet of niet goed gelezen hebben en agendapunten niet of slecht voorbereid hebben. De rol van de voorzitter is daarbij cruciaal: op de tijd letten, samenvatten en doorpakken wat betreft actiepunten en besluiten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij die voorbereiding hoort het maken van een convocatie en een agenda, het reserveren van ruimte en apparatuur, het installeren van apparatuur en het voorbereiden van presentaties. En je inleven in de vorm en de opzet van een vergadering. Al deze voorbereidende werkzaamheden komen uitgebreid aan bod bij deze cursus/module.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor iedereen die een ondersteunende rol heeft bij vergaderingen en deze efficiënter en effectiever wil laten verlopen.

Niveau

MBO 4

Vooropleiding

Als vooropleiding wordt minimaal HAVO aanbevolen. Ook is het mogelijk deel te nemen met het LSSO-diploma Secretaresse, een vergelijkbare opleiding of voldoende werkervaring.

Programma

Gedurende de cursus komen onderstaande onderwerpen aan bod:
•    vergaderbegrippen
•    vergadervormen
•    verloop van een vergadering
•    rol van de deelnemer
•    rol van de voorzitter
•    mondelinge presentatie
•    schriftelijke presentatie

Examen

De examens worden diverse malen per jaar en in verschillende plaatsen afgenomen. Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij u door naar de website van LSSO: www.examenbureaulsso.nl.

Studiebelasting

Circa 2 à 3 klokuren per lesweek.

Diploma/certificaat

Deze cursus/module wordt afgesloten met een LSSO®-examen dat bij voldoende resultaat recht geeft op een gewaardeerd en door LSSO® erkend certificaat.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     5 lesweken
Avondopleiding:             10 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).  

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (5):     265,- euro
Avondopleiding (10):           265,- euro

Vanaf 1 augustus 2015 worden de examens op locatie afgenomen door LSSO examenbureau. Inschrijving geschiedt vanaf dan voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website: www.examenbureaulsso.nl. 

Studiemateriaal

Circa 60,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding LSSO Vergader- en presentatietechnieken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie