Spring naar content

VCA Basis Zelfstudie

VCA Cursussen

Wat biedt de cursus VCA zelfstudie?

De cursus VCA Basis Zelfstudie is geschikt mensen die dagelijks moeten werken volgens VCA-richtlijnen. Tijdens deze VCA zelfstudie leer je alles over Arbowetgeving, gevaarlijke stoffen en brand- en explosiegevaar. Daarnaast leer je om in een besloten ruimte, op grote hoogte en met persoonlijke beschermingsmiddelen te werken. De VCA zelfstudie kun je op afstand volgen. Je doorloopt de opleiding volledig zelfstandig, in eigen tijd en op eigen tempo.
Wanneer je een werkgever bent, ben je volgens de Arbowet verplicht om de veiligheid van uw werknemers en bezoekers te waarborgen. Vaak eisen opdrachtgevers een VCA certificaat als verplicht.

Met het Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) diploma toon je aan dat je werknemers de benodigde kennis in huis hebben. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de cursus VCA zelfstudie?

De cursus VCA zelfstudie is voor iedereen die het diploma Basisveiligheid VCA wil behalen of van wie het diploma bijna verloopt.

Welk niveau is de cursus VCA zelfstudie?

De cursus VCA zelfstudie is op mbo niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor de cursus VCA Basis is geen specifieke vooropleiding vereist.

Hoe ziet de cursus VCA zelfstudie eruit?

Gedurende de cursus VCA komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. De opleiding bestaat uit zelfstudie in combinatie met een digitaal examen. Aan het eind van je zelfstudie kun je je inschrijven voor een digitaal examen op onze locatie.

Het examen van de cursus VCA zelfstudie

Je legt het digitale examen af op locatie. Je ontvangt direct de uitslag van het examen.

Studiebelasting

Circa 7 uur in totaal.

Certificering VCA Basis zelfstudie

Na afloop van de cursus VCA Basis ontvang je, bij goed resultaat, een VCA Basis certificaat en een pas, die 10 jaar geldig is.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Wanneer start de cursus VCA zelfstudie?

De cursus VCA zelfstudie bestaat uit 7 uur zelfstudie.

De cursus VCA zelfstudie wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus VCA zelfstudie kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De cursus VCA zelfstudie start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de cursus VCA zelfstudie?

Cursusprijs

299,00 euro (excl. 21% BTW).

De genoemde bedragen zijn inclusief studiemateriaal, examenkosten en lunchkosten. Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling. 

Startdatum Maand Variant Locatie