Spring naar content

Cursus VCA VOL – Zelfstudie

VCA Cursussen

Wat biedt de cursus VCA VOL zelfstudie?

Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht de veiligheid van derden te waarborgen die zich op het bedrijf bevinden. Een opdrachtgever kan eisen dat uw personeel beschikt over het diploma Basisveiligheid Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA). Van leidinggevenden kunnen zij eisen dat zij over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA beschikken. Op basis van cijfers van het CBS wordt duidelijk dat aandacht voor veilig werken noodzakelijk is. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat jaarlijks meer dan 150.000 werknemers betrokken zijn bij een bedrijfsongeval. Kennis van veiligheidsvoorschriften is een voorwaarde om een veilige en verantwoorde manier van werken te kunnen creëren.

Met het Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) diploma toont u aan dat uw werknemers de benodigde kennis in huis hebben. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de cursus VCA VOL?

De cursus VCA is voor iedereen die het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA wil behalen of waarvan het diploma bijna verloopt.

Welk niveau is de cursus VCA VOL?

De cursus VCA VOL zelfstudie is op mbo niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor de cursus VCA VOL is geen specifieke vooropleiding vereist.

Hoe ziet de cursus VCA VOL eruit?

Gedurende de cursus VCA komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. De opleiding bestaat uit zelfstudie in combinatie met een digitaal examen. Aan het eind van je zelfstudie kun je je inschrijven voor een digitaal examen op onze locatie.

Het examen van de cursus VCA VOL

Je legt het digitale examen af op locatie. Je ontvangt direct de uitslag van het examen.

Studiebelasting

Circa 7 uur in totaal.

Certificering VCA VOL

Na afloop van de cursus VCA VOL ontvang je, bij goed resultaat, een Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA certificaat en een pas, die 10 jaar geldig is.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Wanneer start de cursus VCA VOL zelfstudie?

De cursus VCA VOL bestaat uit 7 uur zelfstudie en één dag praktijkles.

De cursus VCA VOL wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus VCA VOL kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De cursus VCA VOL start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Cursusprijs

299,00 euro (exclusief 21%  BTW).

De genoemde bedragen zijn inclusief studiemateriaal, examenkosten en lunchkosten. Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Startdatum Maand Variant Locatie