Spring naar content

VCA VOL Cursus inclusief examen

VCA Cursussen

Wat biedt de VCA VOL cursus?

Ga je aan de slag als operationeel leidinggevende of als ZZP-er bij een aannemer? Met het Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) diploma toon je aan dat jij of je werknemers de benodigde kennis in huis hebben om veilig te kunnen werken in een risicovolle werkomgeving. 

Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht de veiligheid van derden te waarborgen die zich op het bedrijf bevinden. Een opdrachtgever kan eisen dat personeel beschikt over het diploma Basisveiligheid Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA). Van leidinggevenden kunnen zij eisen dat zij over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA beschikken.

Op basis van cijfers van het CBS wordt duidelijk dat aandacht voor veilig werken noodzakelijk is. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat jaarlijks meer dan 150.000 werknemers betrokken zijn bij een bedrijfsongeval. Kennis van veiligheidsvoorschriften is een voorwaarde om een veilige en verantwoorde manier van werken te kunnen creëren.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de VCA VOL cursus?

De cursus VCA zelfstudie is voor iedereen die het diploma Basisveiligheid VCA wil behalen of van wie het diploma bijna verloopt.

Welk niveau is de VCA VOL cursus?

De cursus VCA VOL zelfstudie is op mbo niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor de VCA VOL cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Hoe ziet de VCA VOL cursus eruit?

Gedurende de VCA VOL cursus komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. De opleiding bestaat uit zelfstudie in combinatie met één praktijkdag en een digitaal examen. Aan het eind van je zelfstudie kun je je inschrijven voor een digitaal examen op onze locatie.

Het examen van de VCA VOL cursus

Je legt het digitale examen af op locatie. Je ontvangt direct de uitslag van het examen.

Er zijn extra faciliteiten wanneer er sprake is van dyslexie. Je kunt dit vooraf aangeven en je ontvangt dan extra tijd voor het examen en indien gewenst krijg je een gesproken examen.

Studiebelasting

Circa 11 uur in totaal. Dit is inclusief de lesdag en het doornemen van het lesmateriaal voorafgaande aan de cursusdag.

Certificering cursus VCA VOL

Na afloop van de cursus VCA VOL ontvang je, bij goed resultaat, een Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA diploma en een pas, die 10 jaar geldig is.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Wanneer start de  VCA VOL cursus?

De VCA VOL cursus bestaat uit 7 uur zelfstudie en één dag praktijkles.

De VCA VOL cursus wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus VCA VOL start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de cursus VCA VOL?

Cursusprijs

465,00 euro (excl. 21% BTW).

De genoemde bedragen zijn inclusief studiemateriaal, examenkosten en lunchkosten. Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Startdatum Maand Variant Locatie