Spring naar content

Avondopleiding medisch secretaresse

Bij de Laat Kenniscentrum bieden we opleidingen en cursussen aan voor iedereen die verder wil leren of bijgeschoold wil worden in zijn of haar vakgebied. Ongeacht vooropleiding of werkervaring kun je starten met een opleiding naar keuze. Om in te spelen op de vraag naar flexibele lestijden, is een ruim deel van onze opleidingen ook in de avonduren te volgen. Zo ook de avondopleiding medisch secretaresse.

Voordelen avondopleiding

Het volgen van een avondopleiding stelt deelnemers in staat om een opleiding te combineren met werk of studie. Doordat de lessen altijd in de avonduren plaatsvinden, ben je geen hele dag kwijt met een opleiding of cursus. Door een avond per week lessen te volgen, kun je je eigen tijd indelen.  Daarnaast worden de opleidingen op verschillende locaties aangeboden, zodat de reistijd beperkt blijft. De avondopleidingen bij De Laat vinden plaats van 19.00 uur tot 21.30 uur, inclusief een pauze van 15 minuten. Met een avondopleiding vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Het laat zien dat je gemotiveerd en bereid bent om tijd in je carrière te steken.

Avondopleiding medisch secretaresse

Een voorbeeld van een opleiding die in de avonduren wordt aangeboden is de avondopleiding medisch secretaresse of medisch administratief medewerker. Wanneer is deze opleiding interessant? Wanneer je een functie in de gezondheidszorg zoekt en geen medische achtergrond hebt, is een avondopleiding medisch secretaresse iets voor u. Wij bereiden uw stap voor stap voor om aan de slag te kunnen als medisch secretaresse. De examens van deze opleidingen worden afgenomen door een landelijke examenbank. In het geval van medisch secretaresse is dit het IVIO of LSSO. Deze diploma’s zijn een waardevolle toevoeging en worden landelijk erkend. Zo heeft u nét een stapje voor op uw collega’s!

Voor de opleiding medisch secretaresse LSSO geldt dat deze uit losse modules is opgebouwd, die ieder een certificaat opleveren. Zo kunt u naar eigen inzicht bepaalde aspecten van de opleiding aanpakken. In twee delen wordt eerst aandacht besteed aan de secretariële praktijk en vervolgens aan medische terminologie en kennis over medische aandoeningen in de gezondheidszorg. Indien u deze opleiding in de avonden volgt, zal deze 40 lesweken in beslag nemen. Na het behalen van het examen bent u optimaal voorbereid om als medisch secretaresse aan de slag te gaan in bijvoorbeeld een ziekenhuis of huisartsenpraktijk. De eerstvolgende startmogelijkheid van deze opleiding is 26 januari 2017.

Een tweede mogelijkheid is de avondopleiding op MBO-niveau van IVIO medisch secretaresse. Voor deze opleiding is een vooropleiding of specifieke werkervaring gewenst. Wanneer je eerst de opleiding medisch administratief medewerker volgt ben je al vrijgesteld van een aantal modules. Deze opleiding wordt afgerond in 10 lesweken. Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen met een avondopleiding medisch secretaresse? Er zijn nog startmogelijkheden in januari en maart!

Flexibiliteit

Mocht u specifieke wensen hebben voor een oplossing of er zelf niet uitkomen, kunt u altijd contact opnemen via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl. In overleg bieden wij ook de mogelijkheid om de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen.