Insights Discovery

Persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling

Insights Discovery is een eenvoudig model dat de voorkeursstijl van mensen met behulp van vier kleuren beschrijft. De introductie van Insights Discovery leidt tot een groter inzicht in de onderlinge samenwerking en communicatie en tot een grotere effectiviteit. Het systeem gaat uit van psychologische voorkeuren. Het introduceert een gemeenschappelijke terminologie om gedrag en groepsprocessen op een neutrale niet veroordelende wijze bespreekbaar te maken. Insights maakt oorzaken van stroeve interacties inzichtelijk en biedt concrete handvatten om deze te verbeteren. 

Insights heeft een instrument ontwikkeld waarbij door middel van het invullen van een beperkt aantal vragen een Insights Discovery persoonlijkheidsprofiel wordt opgesteld. Insights Discovery is een gevalideerd instrument gebaseerd op het werk van Carl Jung. Het  instrument gebruikt vier kleuren; rood, geel, blauw en groen om het persoonlijkheidsprofiel te bepalen. Het profiel bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder:

  • sterke en zwakke punten in de persoonlijke werkstijl
  • bijdrage aan een team
  • tips voor de communicatie
  • suggesties voor persoonlijke ontwikkeling
  • ideale werkomgeving en motiveren

De voorkeur voor een bepaalde kleur geeft aan welke manier van denken, werken en communiceren voor de persoon in kwestie het meest natuurlijk is. 

Bij het werken met een team worden de individuele profielen bij elkaar gebracht in een teamwiel. Het teamwiel is de basis van de teamanalyse waarbij de kracht van het team en de risico’s in beeld worden gebracht.

Onze ervaring leert dat Insights Discovery een krachtig model is voor persoonlijke ontwikkeling en team- en organisatieontwikkeling.

De Laat Kenniscentrum is bevoegd om Insights Discovery te gebruiken.

Doelgroep

Het Insights Discovery systeem is uitermate geschikt voor het stimuleren van de motivatie en effectiviteit van uw medewerkers, managers en teams via een verhelderend inzicht in hun manier van denken, werken en communiceren. 

Programma

Tijdens onze sessies maken we gebruik van Insights Discovery, een betrouwbaar en statisch gevalideerd instrument, dat gebruikt maakt van een heldere en toegankelijke kleurentaal. De sessies zijn toepasbaar op alle niveaus binnen de organisatie en is geschikt voor (inter)nationale teams of organisaties. Een deelnemer vult een vragenlijst in met 25 meerkeuzevragen. Aan de hand hiervan wordt een profiel opgesteld, een gedetailleerd persoonlijk verslag welke inzicht geeft in de eigen (werk)stijl en de invloed hiervan op zowel de zakelijke als persoonlijke omgeving. 

Toepassing

  • Persoonlijke effectiviteit
  • Teambuilding
  • Sales en verkoop
  • Aanpak

Download hier onze folder.

Werken met Insights Discovery bestaat standaard uit het maken van de test met 25 vragen. Naar aanleiding van deze test wordt een uitgebreid persoonlijk profiel opgesteld (minimaal 20 pagina's) welke inzicht geeft in de eigen (werk)stijl en de invloed hiervan op zowel de zakelijke als persoonlijke omgeving. Naar aanleiding van de test en het profiel volgt een coachingstraject op individuele of teambasis.

U kunt Insights Discovery inzetten ten behoeve van bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, leidinggeven, verkoop of teamontwikkeling.

Het basisprofiel kunt u uitbreiden met meerdere hoofdstukken. 

Wilt u meer weten over Insights Discovery klik dan hier voor de film.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

U neemt al een Insights Discovery traject af vanaf 350,- euro per persoon i.c.m. basisprofiel. Dit betreft de afname van de test inclusief een coaching/nabespreking op locatie van 1 dagdeel (2,5 uur). Deze prijs is een vanaf prijs en is exclusief kilometervergoeding. 

Een Insights Discovery traject starten wij altijd op naar aanleiding van een goedgekeurde offerte. Het totaalbedrag is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van het traject.

Voor meer informatie over Insights Discovery klik hier.

StartdatumMaandVariantLocatie