Spring naar content

Disc analyse

Coaching

Wat is de DISC analyse?

De DISC analyse is een methode waarbij we op zoek gaan naar wie je bent én wie je graag wil zijn. Je krijgt inzicht in jouw gedrag en de communicatie met jezelf en anderen. Daarom wordt het ook wel de DISC persoonlijkheidstest genoemd. Dankzij dit inzicht kun je optimaal leren samenwerken en het beste uit jezelf of je team halen. De DISC analyse bestaat uit twee assen: indirect/direct en taakgericht/mensgericht. Door beide assen te combineren krijg je de vier gedragsstijlen van het model:

  1. dominant
  2. interactief
  3. stabiel
  4. consciëntieus

Ieder mens heeft alle kleuren in zich. De DISC analyse laat je voorkeurskleur zien en de verhouding tussen de verschillende kleuren. 

  • Dominant: hoe gaat iemand om met problemen en hoe bereikt iemand zijn of haar doelen?
  • Interactief: hoe oefent iemand invloed uit op de omgeving en overtuigt anderen?
  • Stabiel: hoe reageert iemand op veranderingen?
  • Consciëntieus: hoe gaat iemand om met procedures en regels die door anderen opgesteld zijn?

Elke stijl heeft sterke punten en valkuilen. Hoe hoger iemand op een bepaalde kleur scoort, hoe meer deze stijl herkenbaar zal zijn. 

Al tientallen jaren wordt de DISC analyse gebruikt om meer over jezelf en over anderen te leren. Zowel persoonlijk als zakelijk succes begint bij het leren kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en het bewust zijn van je gedrag.

Drijfveren

Jouw drijfveren bepalen wie je bent. Ze laten zien waarom je in beweging bent en worden ook wel gezien als de motor achter ons gedrag. Daarom is het ook belangrijk om je drijfveren te analyseren.

Je ontvangt van ons twee documenten:

  • DISC analyse
  • Drijfverenanalyse

We geloven dat je zonder terugkoppeling weinig zult doen met jouw analyses. Een analyse gaat daarom altijd samen met een terugkoppeling. Deze terugkoppeling duurt 1,5 uur en kan antwoord geven op een vooraf gestelde ontwikkelingsvraag. Denk hierbij aan:

“Mijn werk geeft mijn geen energie meer.”

“Ik heb moeite om mezelf assertief op te stellen tegenover mijn leidinggevende.”

“Ik wil van baan wisselen, wat is belangrijk voor mij?”

“Ik ben leidinggevende en ik wil mijn team laten excellereren. Hoe pak ik dit aan?”

“Ik wil inzicht krijgen in mezelf.”

“Ik wil een vervolgopleiding kiezen. Wat past bij mij?”

 

Voor wie is de DISC analyse?

De DISC analyse is een krachtige tool voor zowel individuen als bedrijven.

Voor individuen

Als individu is het belangrijk om te weten wat je motiveert, welke kwaliteiten je bezit, wat je valkuilen zijn en hoe je het liefste samenwerkt. De DISC analyse zorgt ervoor dat je meer zelfinzicht krijgt. 

Voor bedrijven

De DISC analyse is een ideale methode om de kwaliteiten binnen een team inzichtelijk te maken. Zo ontdek je welke voorkeursstijlen wel en niet aanwezig zijn. Daarnaast zorgt de DISC analyse voor een optimale communicatie binnen het team. We zien vaak dat team na het afronden van een DISC analyse beter kunnen samenwerken en elkaar meer waarderen.

Hoe ziet de DISC analyse eruit?

De DISC analyse is geen test maar een methode die inzicht biedt in een individu en/of team. Er is geen goed of fout. De analyse bestaat uit 24 vragen en is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Vervolgens wordt de uitkomst in 1,5 uur besproken met een geaccrediteerde coach (in het Nederlands, Engels of Duits).

Wanneer start de DISC Analyse?

De DISC Analyse wordt in overleg ingepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen we jou of jouw team binnenkort op onze locatie of bij jullie op locatie ontmoeten?

Wat zijn de kosten van de DISC analyse?

Cursusprijs

De kosten voor een DISC analyse inclusief drijfveren en (online) terugkoppeling bedragen € 299,-*.

* Indicatie, werkelijke prijs heeft te maken met o.a. de reisafstand van onze consultant.

 

Startdatum Maand Variant Locatie