Spring naar content

Hoe moet ik MS Teams installeren?

Het Corona virus zorgt ervoor dat ’thuiswerken’ een vlucht heeft gekregen. Ook De Laat Kenniscentrum is genoodzaakt om mensen steeds vaker te treffen op afstand. We terugvallen technische mogelijkheden om een les te volgen. Een van die mogelijkheden is het gebruik van MS Teams. Dit programma is ondersteunend bij jouw online leeromgeving. Hoe moet ik MS Teams installeren? We helpen je graag.

Teams is een op chat-gebaseerd communicatie platform. Gebruik maken van MS Teams? Lees hier in een notendop hoe dit werkt. Alle informatie hierover kun je ook vinden in jouw online leeromgeving.

Hoe kan ik MS Teams installeren?

Op veel Windows computers staat MS Teams standaard geïnstalleerd. Je hoeft dan uiteraard geen nieuwe versie te downloaden/installeren.

Hoe kan ik MS Teams installeren op mijn MacOs en Windows computer?

  1. Ga naar deze site.
  2. Download de app en start de installatie
  3. Op zowel Windows als Mac zul je een aantal beveiligingsopties tegenkomen (Firewall-, Camera-, Audio-, Bureaubladinstellingen etc.), accepteer deze.
  4. Start de App en log in met je gebruikte downloadgegevens (email en wachtwoord).
  5. Als je de App voor de eerste keer start dan kun je opnieuw een aantal veiligheidswaarschuwingen krijgen, ook deze kun je accepteren. Mocht dat op de Mac niet lukken, kijk dan even of het slotje (linksonder in je settings) open staat.

Hoe kan ik MS Teams installeren op iOS(bv iPhone) en Android(bv Samsung)

  1. Ga naar de Appstore (iOS) of naar Google Play (Android) en download de Microsoft Teams App.

Dan is er ook nog zoiets als chat etiquette, want we zien elkaar immers niet zo goed als in het ‘echt’. Neem deze tips mee:

  • Neem plaats in een rustige ruimte wanneer je contact maakt via audio of camera.
  • Laat de ander uitpraten.
  • Spreek af op welke wijze je duidelijk wilt maken hoe je een vraag kunt stellen.

Meer informatie over de mogelijkheden en werkwijze kun je vinden in je online omgeving.