Spring naar content

Scholing UWV FAQ

Ontvang jij een uitkering van het UWV? Mogelijk heb jij recht op scholing. Lees hier meer.

UWV is verantwoordelijk voor de re-integratie van werkzoekenden, ontslagwerklozen en werkzoekenden met een ziekte of handicap. Voor mensen die het nodig hebben, koopt UWV – vaak als onderdeel van een re-integratietraject – aanvullend een scholing of een functiegerichte vaardigheidstraining (hierna te noemen scholingen) in. Deze scholingen zijn er op gericht om de werkzoekende klanten te ondersteunen in de uitoefening van hun toekomstige functie. In deze tijd waarbij je jezelf moet blijven onderscheiden door o.a. up-to-date kennis en aantonen van jouw talent is scholing van belang. De Laat Kenniscentrum is erkend opleider door UWV, jij weet dat jouw opleiding bij ons in goede handen is.

Wanneer heb ik recht op scholing betaald door UWV?

Het uitgangspunt van de scholingen is dat mensen hiervoor alleen in aanmerking komen, als er een reëel perspectief is op werkhervatting in de functie of het beroep waarvoor de klant geschoold wordt. Reëel perspectief betekent dat voor de betreffende functie of het betreffende beroep concrete vacatures beschikbaar zijn, of binnen afzienbare tijd beschikbaar komen.

Re-integratie is het uitgangspunt

Scholing van UWV is gericht op re-integratie. UWV heeft dus een re-integratiebudget voor jou. Dit is dienstverlening voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAO, WAZ, WIA, Wajong) of Ziektewet-uitkering die met scholing een grotere kans maken op een baan.

Opleidingen van de Laat Kenniscentrum zijn erkend door UWV

Onze opleidingen kennen een vooraf vastgesteld programma. Je krijgt les van ervaren en betrokken docenten. Wij nemen de tijd en stimuleren je om je doelen te bereiken. Jouw opleiding sluit je af met een erkend diploma van bijvoorbeeld de Associatie voor Examinering of NIMA.

Hoe kan ik aantonen dat de scholing van meerwaarde is?

  1. Je kunt aantonen dat er sprake is van een baanintentie of baangarantie. Jouw toekomstige werkgever schrijft hiervoor een verklaring. Wist je dat hiervoor zeer interessante regelingen zijn voor werkgevers. Wijs je toekomstige werkgever hierop, ben pro-actief! Lees hier meer over bijvoorbeeld de startersbeurs of hier over de mogelijkheden die er voor werkgevers zijn.
  2. Je toont aan dat jouw opleiding bijdraagt aan een functie binnen een kansrijk beroep. Er is hierin volop keuze, UWV heeft 140 beroepen selecteert in 13 branches. Volg je bij ons een opleiding voldoen de volgende opleiding aan deze kwalificatie. Als je kunt aantonen dat een opleiding jou kan helpen om in je eigen onderhoud te voorzien als zelfstandige mag je ook een opleiding volgen op kosten van UWV.

Kansrijke beroepen en opleidingen

  • Jij hebt ambities binnen de transport en logistiek. De opleiding logistiek medewerker en/of logistiek teamleider sluiten perfect aan op jouw ambitie en vallen binnen de kansrijke beroepen. √Beoordeling 9,0
  • Jij steekt graag jouw handen uit de mouwen. Op de bouw of bij een verhuizing kunnen ze jouw hulp wel gebruiken. Je kunt sjouwen en jij zet zo een kast in elkaar. Veilig werken is in deze branche belangrijk. De eendaagse training VCA VOL of basis zorgen dat jij veilig kunt ondersteunen. √Beoordeling 9,0 √Voordelige scholing
  • Jij ziet uitdaging in de industriële sector en houdt wel van een leidinggevende uitdaging. Heb je al ervaring in deze branche dan kun je je kennis op HBO niveau aanvullen door een opleiding middle management of advanced management. Hiermee vergroot je je kans op een functie als projectleider of leidinggevende in de industrie. Is deze branche onbekend, maar heb jij wel leidinggevende skills, volg dan een opleiding logistiek supervisor. √Beoordeling 9,0 √Startgarantie

‘140 kansrijke beroepen. 13 branches! Jij komt echt wel weer aan het werk!’

Hoe werken wij?

Wij zijn geen bedrijf waarbij je een nummer bent. Wij werken met een klein aantal adviseurs die je kunnen helpen om een juiste keuze te maken. Bij ons staat persoonlijk contact hoog in het vaandel, dit contact staat vanaf het begin tot aan het einde van het traject centraal. Of je nu werkt met onze adviseur, een medewerker op kantoor of je docent. Wat we willen is dat jij je doel bereikt. Sámen behalen we het resultaat.

Scholing vanuit UWV moet aan een aantal voorwaarden voldoen o.a. denk hierbij aan de duur (max. 1 jaar, in sommige gevallen tot 2,5 jaar) en kosten.

Interesse? 040-2485582 of info@delaatkenniscentrum.nl