Cursus VCA VOL inclusief examen

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

Een opdrachtgever kan van leidinggevend personeel eisen om over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA te beschikken. Met dit diploma kan de werkgever aantonen dat de werknemers de benodigde kennis hebben vergaard. De Arbowet heeft de werkgever namelijk verplicht om de veiligheid van derden te waarborgen die zich in het bedrijf bevinden. Na het behalen van dit diploma  heeft men kennis van veiligheidsvoorschriften en kan men op een veilige en verantwoorde manier werken.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Doelgroep

De cursus VCA is voor iedereen die het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA wil behalen of waarvan het diploma bijna verloopt.

Niveau

MBO

Vooropleiding

Voor VCA VOL zelfstudie is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende de cursus VCA komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. De VCA VOL cursus bestaat uit 4 uur zelfstudie welke u thuis kunt verrichten en één dagdeel praktijk. Aan het eind van het dagdeel praktijk sluit u de cursus af met een digitaal examen op onze locatie. 

Examen

U legt het digitale examen voor de cursus VCA VOL af op onze locatie. U ontvangt direct de uitslag van uw examen!

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus VCA VOL bedraagt ongeveer 11 uur.

Certificering VCA VOL

Na afloop van de cursus VCA VOL ontvangt u bij goed resultaat een Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA certificaat en een pas welke 10 jaar geldig is.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over VCA VOL? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Duur van de cursus VCA VOL

De opleiding VCA VOL bestaat uit 7 uur zelfstudie en één dagdeel praktijk.

Startdata

U kunt de cursus VCA VOL zelfstudie starten op ieder door u gewenst moment. Heeft u vragen over de cursus of heeft u behoefte aan meer informatie over VCA VOL zelfstudie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

Eendaagse training VCA VOL 197,50 euro.

De genoemde bedragen zijn inclusief studiemateriaal en examenkosten. Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA)? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie