Scholingsregeling Corona virus

Het Corona virus heeft gevolgen voor jouw persoonlijke situatie. Lees hier meer over de actuele scholingsregeling n.a.v. het Corona virus. Op dit moment is er nog geen scholingsregeling speciaal voor de crisis die is ontstaan als gevolg van het Corona virus.

Natuurlijk zijn er kansen. Versterk je kansen ná het virus op de arbeidsmarkt en volg afstandsonderwijs óf breng je talenten in beeld middels TMA of een Insights Discovery rapportage. Dit kan gewoon thuis achter de computer.

Middels deze pagina houden we je op de hoogte over alle regelingen waarvan je gebruik kunt maken ten tijden van een crisis. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op: info@delaatkenniscentrum.nl.

Ik maak gebruik van werktijdverkorting. Is er een scholingsregeling?

Op dit moment maakt jouw werkgever mogelijk gebruik van werktijdverkorting. Bij werktijdverkorting zijn er vanuit het UWV geen (bij)scholingsmogelijkheden. Jouw werkgever maakt gebruik van deze regeling omdat hij/zij verwacht dat deze vermindering van inzet een tijdelijke situatie is. Lees hier meer over werktijdverkorting.

Ik ben ontslagen door de economische gevolgen van het Corona virus. Is er een scholingsregeling?

Je bent ontslagen als gevolg de economische gevolgen van het Corona virus op het waar jij werkzaam was. Je hebt in veel gevallen recht op een WW-uitkering. Dit wordt beoordeeld door het UWV. In veel gevallen zijn er dan scholingsregelingen beschikbaar. Informeer bij je contactpersoon van het UWV naar de scholingsmogelijkheden.

Ik zit in de bijstand. Is er een scholingsregeling?

Heb je geen recht op een WW-uitkering dan kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Ook voor bijstandsgerechtigden zijn er scholingsregelingen. Voor mogelijkheden moet je hiervoor bij je eigen gemeente zijn. Mogelijkheden zijn voor iedere gemeente verschillend.