Spring naar content

Talenten Motivatie Analyse TMA

Persoonlijke coaching en bedrijfsontwikkeling

Een Talenten Motivatie Analyse, afgekort TMA geeft inzicht in je talenten en competenties. Een vragenlijst in combinatie met een gesprek zorgt ervoor dat je een helder beeld krijgt van waar je nu staat en welke mogelijkheden je hebt. Een TMA kan ingezet worden als individueel, persoonlijk hulpmiddel. Het kan zo bijvoorbeeld dienen als achtergrond bij de keuze van een opleiding. Een TMA kan ook onderdeel zijn van een assessment, loopbaanontwikkeling, beoordelingsstructuur of bij werving en selectie.

Wat kun je verwachten?

 1. Afhankelijk van de hulpvraag kan het zijn dat er vooraf een TMA functieprofiel wordt vastgesteld. De Laat Kenniscentrum bekijkt vooraf met de klant welke competenties de nadruk hebben binnen een bepaalde functie.
 2. Vervolgens beantwoordt de kandidaat online in ongeveer 1,5 uur ruim 300 vragen.
 3. De TMA-methodiek brengt de resultaten met elkaar in verband, dit kan zowel gekoppeld aan het functieprofiel zijn of op basis van een algemeen persoonlijk rapport.
 4. De interpretatie en eindconclusie van het rapport is mensenwerk. Er zal daarom ook altijd aansluitend aan de online vragenlijst een gesprek plaatsvinden. Afhankelijk van de hulpvraag kan het zijn dat er uiteindelijk een advies richting de opdrachtgever wordt verstrekt inzake de haalbaarheid van de gevraagde competenties óf heb je zelf aan de hand van je persoonlijk rapport zicht op je eigen talenten en ontwikkeling.

Ongeacht de hulpvraag ken je na afloop van een TMA -traject je eigen talenten en de mate waarin deze aansluiten bij je ambities. Een TMA traject kun je naar wens uitbreiden met bijvoorbeeld een 360 graden feedback, functieprofiel, capaciteitenonderzoek, beroepentest of teamprofiel. Uit ervaring weten we dat je de TMA gaat ervaren als een prettig, uitdagend en kloppend instrument. Dit komt vooral omdat TMA een positieve benadering kent. Talenten zijn nooit goed of fout.

De Laat Kenniscentrum is bevoegd om de Talenten Motivatie Analyse, TMA, te gebruiken.

Doelgroep

TMA helpt mensen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, zodat ze effectiever en gelukkiger in werk worden. TMA maakt loopbaankeuzes overzichtelijk door een concreet inzicht in talenten, competenties en vacatures.

Toepassing

Je kunt een TMA inzetten voor o.a.:

 • Werving en selectie
 • Invulling van uw gesprekscyclus
 • Ondersteuning bij re-integratie
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Loopbaanontwikkeling
 • Outplacement
 • Beroepskeuze

Meer informatie over de Talenten Motivatie Analyse?

We helpen je graag! Bel ons op 040-2485582 of stuur een mail naar info@delaatkenniscentrum.nl.

Lees hier meer over TMA.

Bekijk hier de video over TMA. 

Werken met TMA bestaat standaard uit het maken van een kandidaatanalyse. Naar aanleiding van deze analyse wordt een uitgebreid persoonlijk profiel opgesteld welke inzicht geeft in de eigen talenten en competenties.

Afhankelijk van de hulpvraag kan er een TMA competentieprofiel worden opgestel. TMA is uitermate geschikt voor:

 • Werving en selectie
 • Invulling van uw gesprekscyclus
 • Ondersteuning bij re-integratie
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Loopbaanontwikkeling
 • Outplacement
 • Beroepskeuze

Een analyse kunt u uitbreiden met een 360 graden feedback, beroepskeuzetest, capaciteitenonderzoek, teamanalyse, opstellen van een TMA functieboek.

Lees hier meer over:

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Een TMA traject is maatwerk. Kosten zijn dan ook op aanvraag. Er zijn al mogelijkheden vanaf 399,- euro (excl. BTW).

Een TMA traject starten wij altijd op naar aanleiding van een goedgekeurde offerte. Het totaalbedrag is afhankelijk van de hulpvraag.

 

Startdatum Maand Variant Locatie