Opleiding Medewerker Logistiek Warehouse

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

Wat biedt de Medewerker Logistiek Warehouse opleiding?

De vernieuwde logistiek opleidingen van De Laat Kenniscentrum sluiten nog beter aan op de praktijk. De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse is de ideale opstap naar een mooie carrière in de logistiek en kan deze toegepast worden binnen elk bedrijf.

Met de opleiding Medewerker Logistiek Warehouse ben je goed voorbereid op de verantwoordelijkheid en variëteit van een baan als logistiek medewerker. Als Logistiek Medewerker Warehouse ben je bezig met de binnenkomende orders en maak je goederen verzendklaar. Je zorgt ervoor dat de binnenkomende voorraden op de juiste plek terecht komen en de kwaliteit ervan behouden blijft.
De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse is een volwaardige vakopleiding waarbij je kennis op doet over wat er bij een baan als logistiek medewerker allemaal komt kijken.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Medewerker Logistiek Warehouse opleiding?

De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse is bedoeld voor (toekomstige) magazijnmedewerkers die in een magazijn, warehouse of distributiecentrum verantwoordelijk willen zijn voor de binnenkomende orders, goederenopslag en het verzendklaar maken van goederen. Voor mensen die al werkzaam zijn op een logistieke afdeling is deze opleiding een goede aanvulling op hun kennis.  

Welk niveau is de Medewerker Logistiek Warehouse opleiding?

De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse is op mbo 2 niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel wordt verwacht dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst (niveau 2F). Lees hier meer over het vereiste niveau.

Hoe ziet de Medewerker Logistiek Warehouse opleiding eruit?

Tijdens de opleiding maak je kennis met logistiek. Je krijgt een introductie in vervoersstromen en leer meer over intern transport en overslag.
Belangrijke werkzaamheden en wet –en regelgeving worden besproken:

 • ontvangst en inslag van goederen,
 • laad –en losplaatsen, orderverzamelen,
 • verzenden en verpakkingstechnieken 

Tijdens de opleiding leer je meer over de diverse (verplichte) documenten en vrachtbrieven. Je leert efficient te registeren en hoe je voorraden kunt inventariseren.

Door de combinatie van een online leeromgeving en klassikale lessen helpen wij je te onderscheiden in de logistieke branche. Tijdens jouw opleiding vul je jouw portfolio en toon je jouw vakbekwaamheid aan binnen de logistiek.

De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse bestaat onderstaande uit drie modulen:

Module Ontvangst en opslag

Tijdens deze module komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod. De lessen worden digitaal ondersteund met per hoofdstuk vragen en opdrachten. Elke module wordt afgesloten met een (online) oefentoets.

 • Logistiek en groothandel
 • Samenwerken
 • Goederenontvangst
 • Retourgoederen en emballage
 • Goederenopslag
 • Hulp -en transportmiddelen
 • Borden in het magazijn
 • Derving
 • Onderhoud en schoonmaak
 • Gevaarlijke stoffen
 • Magazijnlay-out
 • Kwaliteit en arbo
 • Knelpunten
 • Voorraadtekorten en voorraadoverschotten
 • Voorraadsysteem

Module Goederen/producten verzenden

Tijdens deze module behandelen we de volgende onderwerpen.

 • Orders
 • Orderproductie voorbereiden
 • Orders verzamelen
 • Voorraadinventarisatie
 • Milieu en hygiëne in het magazijn

Ook voor deze module geldt dat de lessen digitaal ondersteund worden met per hoofdstuk vragen en opdrachten. Elke module wordt afgesloten met een (online) oefentoets. Zo zie je meteen hoe je ervoor staat!

Module Orders verzamelen

Wij begrijpen als geen ander dat het naast jouw werkzaamheden lastig kan zijn om je opleiding invulling te geven. Daarom vinden wij het belangrijk dat je klassikaal onderwijs volgt en jouw docent je helpt bij het plannen van jouw opleiding. Middels de (online) oefentoets weet je aan het einde van de module welke onderwerpen nog aandacht behoeven, zodat je je goed voor kunt bereiden op het uiteindelijke examen.

 • Verzendklaar maken
 • Goederen laden
 • Transport

De module: Module Kwaliteit, arbo en milieu

Kent onder andere onderstaande onderwerpen:

 • Veiligheid
 • Hulpmiddelen
 • Fysieke belasting
 • Milieu

De examens van de Medewerker Logistiek Warehouse opleiding

Elke module wordt afgesloten met een proeftoets. Elke module wordt, bij goed gevolg, afgesloten met een certificaat. De certificaten tezamen leveren het IVIO diploma Logistiek Medewerker Warehouse op.

Studiebelasting

Circa vier klokuren per lesweek.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie?

Ben je klaar met de opleiding Medewerker Logistiek Warehouse en wil je doorstuderen? Start met de opleiding logistiek teamleider warehouse

 

Wanneer start de Medewerker Logistiek Warehouse opleiding?

De Medewerker Logistiek Warehouse opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (16 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (8 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De Medewerker Logistiek Warehouse opleiding kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De Medewerker Logistiek Warehouse opleiding start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg Medewerker Logistiek Warehouse als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Zit het startmoment van je keuze er niet bij? Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor het flexibele startmoment. In het vak “opmerkingen” kun je het, door jouw gewenste, startmoment aangeven.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de opleiding Medewerker Logistiek Warehouse?

Cursusprijs

1895,- euro (vrijgesteld van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 300,- euro (incl 9% BTW)

Examenkosten

Het examengeld bedraagt 90,- euro (vrijgesteld van BTW) per examen. Excl. afgifte cijferlijst en diploma.

Het examen zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Wanneer je een examen niet haalt, zijn de eamenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De examens worden modulair afgenomen.

LET OP m.i.v. 15 juli 2020 rekent het IVIO kosten voor afgifte van het diploma en de cijferlijst. Indien de certificaten worden omgezet naar een diploma wordt hiervoor 25,- euro in rekening gebracht (vrijgsteld van BTW), de bijgeleverde cijferlijst bedraagt 7,50 euro (inclusief 21% BTW).

Totaalprijs van uw opleiding Medewerker Logistiek Warehouse

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 2555,- euro inclusief BTW.

Jouw examen boek je via planning@delaatkenniscentrum.nl

Startdatum Maand Variant Locatie
Kunnen we u ergens mee helpen?
1
avatar
De Laat Kenniscentrum online
Welkom bij De Laat Kenniscentrum, wij staan klaar voor al uw vragen.
13:18
by SAM