Rapporteren & Adviseren door Financials

Administratieve opleidingen

Wij leiden op tot het diploma Rapporteren & Adviseren door Financials. Als financieel expert bent u deskundig in uw vak, maar kunt u de resultaten van uw werk ook duidelijk overbrengen op anderen? Bij financieel-economische onderwerpen is een goede schriftelijke communicatie van belang om de onderwerpen voor iedereen even toegankelijk te maken. U wordt gedurende de opleiding getraind om effectief en op maat te rapporteren. Na de module bent u in staat om een begrotingsrapportage of jaarverslag te schrijven en deze probleemloos te vertalen voor non-financials, compleet met schriftelijke toelichting, conclusies en adviezen.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor administrateurs op MBO-niveau en MBA'ers die de titel RFM willen verkrijgen.

Niveau

HBO AD

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Het examen Rapporteren & Adviseren door Financials bestaat uit het zelfstandig schrijven en aanleveren van een adviesrapport/verslag over een onderwerp naar eigen keuze dat rechtstreeks verband houdt met de financieel-economische praktijk. In het rapport koppelt de kandidaat opgedane theoretische kennis aan praktijkervaring. Deze praktijkervaring ontleent de kandidaat aan de eigen werkomgeving of de eigen werkplek. De kandidaat toont door middel van het gekozen onderwerp aan de (theoretische) vaardigheden te kunnen vertalen in een zelfstandig opgezette en uitgevoerde rapportage/verslag die voldoet aan de eindtermen. Uw docent begeleidt u gedurende de opleiding bij het opstellen van uw scriptie.

Examen

U kunt uw scriptie op ieder gewenst moment ter beoordeling indienen bij de examencommissie. Op basis van het examenprogramma van de Associatie wordt uw scriptie beoordeeld op onderstaande eindtermen:
•    financieel-economische theoriekennis
•    verbanden leggen tussen financieel-economische praktijksituaties en verworven kennis
•    financiële argumenten in besluitvorming analyseren, verklaren en begrijpelijk toelichten in de vorm van een adviesrapportage
•    logische, consistente en duidelijke schrijfstijl
Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van de Associatie: www.associatie.nl.

Studiebelasting

Circa vier klokuren per lesweek.

Diploma Rapporteren & Adviseren door Financials

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examenlocaties. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website van de Associatie: www.associatie.nl.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding rapporteren en adviseren door financials afgerond? Studeer dan verder en start met de opleiding bestuurlijke informatievoorziening.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     7 lesweken
Avondopleiding:         14 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en op zaterdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De zaterdagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding Rapporteren & Adviseren door Financials op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding:     1500,- euro
Avondopleiding:           1500,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum.

Studiemateriaal

Circa 185,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Rapporteren & Adviseren door Financials? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie