Spring naar content

Opleiding Logistiek Teamleider Warehouse

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

Wat biedt de Logistiek Teamleider Warehouse opleiding?

De vernieuwde logistiek opleidingen van De Laat Kenniscentrum sluiten nog beter aan op de praktijk. De opleiding Logistiek Teamleider Warehouse is de ideale opstap naar een mooie carrière in de logistiek en kan deze toegepast worden binnen elk bedrijf.

Met de opleiding Logistiek Teamleider Warehouse ben je goed voorbereid op een succesvolle carrière als logistiek teamleider binnen een warehouse of magazijn. Als logistiek teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in een magazijn of in een warehouse. Je coördineert de medewerkers en zorgt voor een goede afhandeling van logistieke processen, zoals goederenontvangst, opslag, ordersamenstelling en voorraadbeheer. Ook zie je erop toe dat het laden en lossen en het opslaan van goederen op de juiste manier gebeurd. Na het behalen van de opleiding Logistiek Teamleider Warehouse ben je de aangewezen persoon die ervoor zorgt dat het werk in het warehouse goed, veilig en op tijd gebeurd.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Logistiek Teamleider Warehouse opleiding?

De opleiding Logistiek Teamleider Warehouse is voor iedereen die al werkzaam is als teamleider in een warehouse. Ook is deze opleiding geschikt voor mensen die willen gaan werken in een warehouse als teamleider, maar nog geen werkervaring hebben. Daarnaast is de opleiding een aanrader voor iedereen die vanuit het magazijn een overstap wil maken naar een leidinggevende functie.

Welk niveau is de Logistiek Teamleider Warehouse opleiding?

De opleiding Logistiek Teamleider Warehouse is op mbo 3 niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding wordt een MAVO/VMBO vooropleiding aanbevolen of een van de volgende opleidingen:

Er wordt verwacht dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst (niveau 2F). Lees hier meer over het vereiste niveau.

Hoe ziet de Logistiek Teamleider Warehouse opleiding eruit?

De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse bestaat onderstaande uit twee modulen:

Module Logistiek proces basis

Als logistiek teamleider ben je in staat door een goede samenwerking de gehele goederenstroom te coördineren. In deze module leer je:

 • Hoe de administratieve afhandeling verloopt in het proces orderontvangst – goederenontvangst – goederenopslag en welke hulpmiddelen hierbij worden ingezet.
 • Waar je op moet letten als het gaat om retourgoederen, emballage, (in- en externe) transportmiddelen, derving, onderhoud en schoonmaak, (vervoer van) gevaarlijke stoffen en magazijninrichting.
 • De eisen, regels en procedures met betrekking tot o.a. kwaliteit(szorg) en arbo. Je herkent knelpunten en kunt de goederenstroom zo nodig corrigeren.
 • Hoe je de orderproductie voorbereidt, orders verzamelt en de orderproductie inplant. Je bent bekend met verschillende documentsoorten en draait je hand niet om voor een goede voorraadinventarisatie.
 • Hoe je de goederen verzendklaar maakt, laadt en hoe deze uiteindelijk transport worden.
 • De eisen, regels en procedures ten aanzien van milieu en hygiëne in het magazijn.
 • De wet- en regelgeving rondom ARBO, kwaliteit en milieu.
 • Magazijnkosten berekenen en budgetten vertalen naar jouw mensen.

Module Personeelsbeleid en Leidinggeven

Goede logistiek valt of staat met goed (opgeleid) personeel. Je kunt de personeelsbehoefte vaststellen, weet hoe het personeelsbestand is samengesteld, kent de kengetallen en houd je actief bezig met de werving en selectie van personeel. Je kent daarom de eisen, regels en procedures met betrekking tot o.a. arbeidsovereenkomsten, arbeidsregelgeving, ziekteverzuim, ontslag en loopbaanbegeleiding. Je weet hoe het functieprofiel eruit ziet en kent de beoordelingscyclus. Je kunt slechtnieuws- en/of probleemgesprekken voeren.

Een logistiek teamleider kent de aspecten van de organisatie en de organisatiecultuur. Je kent de doelstellingen en het beleid van de organisatie. Je bent communicatief sterk, zeker als het gaat om conflicthantering. Je kan overleg voeren en geeft duidelijk leiding door te motiveren, instrueren, begeleiden, controleren, delegeren en plannen.

 

Tijdens je opleiding logistiek teamleider warehouse werk je met een voor je samengestelde lijst per module, hierop kun je aangeven of je het inzicht, de kennis en de vaardigheid beheerst. Omdat De Laat Kenniscentrum de samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk vinden, maken wij gebruik van de praktijk. Een werkplek of stageplek is een pré, maar geen vereiste voor deze opleiding.

De examens van de Logistiek Teamleider Warehouse opleiding

Elke module wordt afgesloten met een examen en een praktijkopdracht.

Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Ontvangst en inslag van goederen
 • Laad- en losplaatsen
 • Intern transport en overslag
 • Stationair transport
 • Orderverzamelen
 • Verzenden en verpakkingstechnieken
 • Goederenstroombeheer
 • Capaciteitsplanning
 • Registreren en inventariseren van voorraden
 • Operationeel leidinggeven
 • Werken met PGS
 • Beheer bederfelijke goederen
 • Milieuwetgeving
 • Verpakkingstechnieken
 • Documenten in opslag
 • Documenten en vrachtbrieven
 • Informatiestroom en technologie in de logistiek
 • Administratieve automatisering
 • Kwaliteit van diensten
 • Werkboek Arbocatalogus

Studiebelasting

Circa vijf klokuren per lesweek.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Ben je klaar met de opleiding Medewerker Logistiek Warehouse en wil je doorstuderen? Start met de opleiding logistiek supervisor warehouse

Wanneer start de Logistiek Teamleider Warehouse opleiding?

De Logistiek Teamleider Warehouse opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (20 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (10 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De Logistiek Teamleider Warehouse opleiding kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De Logistiek Teamleider Warehouse opleiding start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg Logistiek Teamleider Warehouse als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

 

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de opleiding Logistiek Teamleider Warehouse?

Cursusprijs

2630,- euro (vrijgesteld van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 400,- euro (incl 9% BTW)

Examenkosten

De kosten per examen voor logistiek teamleider bedragen 120,- euro inclusief BTW, totaal aan examenkosten 240,- euro inclusief BTW, exclusief herexamen. Excl. afgifte cijferlijst en diploma.

 1. Logistiek proces basis (ontvangst, opslag, coördinatie, verzamelen, verzenden; kwaliteit, arbo & milieu; magazijnk & -budget)
 2. Personeelsbeleid en leidinggeven

Het examen zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Wanneer je een examen niet haalt, zijn de eamenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De examens worden modulair afgenomen.

Totaalprijs van uw opleiding Logistiek Teamleider Warehouse

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 3270,- euro inclusief BTW.

Jouw examen boek je via planning@delaatkenniscentrum.nl

Startdatum Maand Variant Locatie