Opleiding Logistiek Supervisor Warehouse

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

Let op m.i.v. juli 2018 gaat deze opleiding veranderen. Lees hier meer over de opleiding Logistiek Supervisor nieuwe stijl. 

Als logistiek supervisor bent u verantwoordelijk voor het logistiekbeleid, logistieke processen, personeelsbeleid, aanwinst en het onderhouden van zakelijke contacten. U voert op eigen initiatief de taken binnen de organisatie uit. U stuurt de medewerkers aan om hun taken te kunnen uitvoeren. Bij afwijkingen zorgt u voor oplossingen en past u de procedures aan. U rapporteert dit direct aan uw leidinggevende. Deze opleiding is de ideale opstap naar een HBO opleiding Logistiek en Economie. 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (toekomstig) logistiek supervisors.

Niveau

MBO 4

Vooropleiding

Voor deze opleiding verdient het aanbeveling een MAVO/VMBO-opleiding te hebben gevolgd of een van de volgende opleidingen: logistiek teamleider warehouse en of logistiek medewerker.

Programma

De opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen. 

Module Algemeen management

Gedurende de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:
•    algemene managementvaardigheden
•    kwaliteitsmanagement
•    financieel management
•    marketing management
•    personeelsmanagement

Module Warehouse/magazijn specifiek

•    algemene managementvaardigheden
•    ontvangst-, order- en expeditie werkzaamheden 
•    magazijninrichting
•    voorraadbeheer
•    aanschaf materiaal/materieel
•    criminaliteitsmanagement
•    bedrijfsvoering
•    informatieverzameling en -uitwisseling

Examen

De examens van beide modulen worden afgenomen door het CBR. Het examen Algemene management wordt schriftelijk afgenomen, duurt 75 minuten en bestaat uit 20 meerkeuzevragen. U mag pas deelnemen aan het examen van Warehouse/magazijn specifiek als u het examen algemeen management heeft behaald. Het examen van Warehouse/magazijn specifiek wordt schriftelijk afgenomen, duurt 120 minuten en bestaat uit 16 vragen. 

Voor meer informatie over het examen verwijzen wij u naar de website van het CBR: www.cbr.nl.

Belangrijke informatie: M.i.v. juli 2017 stopt het CBR met het examineren van deze opleiding. U sluit uw diploma vanaf juli 2017 af met een IVIO diploma. 

Studiebelasting

Circa vijf klokuren per lesweek.

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door het CBR. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij u naar de website van CBR: http://www.cbr.nl/logistiek.pp

Belangrijke informatie: M.i.v. juli 2017 stopt het CBR met het examineren van deze opleiding. U sluit uw diploma vanaf juli 2017 af met een IVIO diploma. U boekt uw examen via De Laat Kenniscentrum. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor actuele kosten verwijzen wij u graag naar het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum. 

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     12 lesweken
Avondopleiding:              24 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffie­pauze en een lunch).  

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

 

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden. 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (12):     1200,- euro
Avondopleiding (24):              1100,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. 

Studiemateriaal

Circa 450,- euro. 

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Logistiek Supervisor Warehouse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie