Spring naar content

Opleiding Logistiek Supervisor Warehouse

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

Wat biedt de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De vernieuwde logistiek opleidingen van De Laat Kenniscentrum sluiten nog beter aan op de praktijk. De opleiding Logistiek Supervisor Warehouse is de ideale opstap naar een mooie carrière in de logistiek en kan deze toegepast worden binnen elk bedrijf.

Als logistiek supervisor ben je verantwoordelijk voor het logistiekbeleid, logistieke processen, personeelsbeleid, aanwinst en het onderhouden van zakelijke contacten. Je voert op eigen initiatief de taken binnen de organisatie uit. Je stuurt de medewerkers aan om hun taken te kunnen uitvoeren. Bij afwijkingen zorg je voor oplossingen en pas je de procedures aan. Deze opleiding is tevens de ideale opstap naar een hbo-opleiding in Logistiek en Economie.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De opleiding is bedoeld voor (toekomstig) logistiek supervisors.

Welk niveau is de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De opleiding Logistiek Supervisor Warehouse is op mbo 4 niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Als je geen relevante vooropleiding hebt gedaan, zul je wel een aantal extra modules moeten volgen tijdens de opleiding.

Hoe ziet de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit onderstaande modulen: 

Logistiek proces gevorderd

Een goede supervisor is op de hoogte van het proces op de werkvloer. In deze module komt de goederenstroom en beheer en het logistiek beleid aan bod. De module Logistiek proces gevorderd is een verdieping op het aanbod rondom dit proces van de opleiding Logistiek teamleider.

Personeelsmanagement en relatiebeheer

Tijdens de opleiding logistiek teamleider warehouse heb je geleerd dat goede logistiek valt of staat met goed (opgeleid) personeel. Tijdens de opleiding logistiek supervisor gaan we dieper in op de arbeidsovereenkomsten en het sociaal beleid in de logistiek.

Daarnaast bespreken we in deze module het relatiebeheer. Een logistiek supervisor kent de aspecten van de organisatie en de organisatiecultuur. Je kent de doelstellingen en het beleid van de organisatie. Je bent communicatief sterk, zeker als het gaat om conflicthantering. Je kan overleg voeren en geeft duidelijk leiding door te motiveren, instrueren, begeleiden, controleren, delegeren en plannen.

In jouw rol als supervisor heb je inzicht in de crediteuren en debiteuren en kun je met deze partijen het contact onderhouden. Het aanspreken van (mogelijke) nieuwe netwerken is voor jou een uitdaging. Als logistiek supervisor ken jij de ins -en outs van de inkoop en ben je in staat om klantbeoordelingen en klachten te managen. 

Er mag verwacht worden dat je je staande houdt in verschillende situaties. Denk hierbij aan in- en verkoopsituaties. Je bent in staat tot het voeren van een goed relatiebeheer en kent het klappen van de zweep als het gaat om inkoop het voeren van inkoopgesprekken en het maken van leverancierskeuzes. Je bent in staat overeenkomsten op te stellen en kunt deze controleren. Je bent op de hoogte van de verzekeringen die nodig zijn en weet waarom deze moeten worden afgesloten. Je leert meer over internationale handel en weet hoe je met klachten om kunt gaan.

Bedrijfseconomie financieren, exploiteren en beheren

Deze module is opgebouwd uit twee onderdelen:

 • bedrijfseconomie gericht op het exploiteren
 • beheren en bedrijfseconomie gericht op het financieren

Je leert meer over het berekenen van kosten, kostprijselementen, kostprijsberekening en kostprijs differentiatie. Na het volgen van deze module zijn begrippen als variabele kosten, personele kosten, winstopslag en verkoopprijs geen onbekend terrein meer voor je.

 

Tijdens je opleiding logistiek supervisor warehouse werk je met een voor je samengestelde lijst per module, hierop kun je aangeven of je het inzicht, de kennis en de vaardigheid beheerst. Omdat De Laat Kenniscentrum de samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk vinden, maken wij gebruik van de praktijk. Een werkplek of stageplek is een pré, maar geen vereiste voor deze opleiding.

De examens van de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding

Elke module wordt afgesloten met een examen.

Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Inkoop van opslagmiddelen en diensten
 • Value Added Logistics
 • Handelingsbeleid
 • Distributieplanning
 • Trends in op- en overslagsector
 • Formules opslagbedrijven
 • Material requirements planning
 • Netwerkplanning
 • Personeelsbeheer bij de logistieke dienstverlener
 • Arbeidsovereenkomst in de logistiek
 • Sociaal beleid in de logistiek
 • Logistieke beleidsvoering
 • Marktbewerking
 • Markt en marktpositie
 • Verkoopbeleid logistiek
 • Offerte maken
 • Registreren en inventariseren van voorraden
 • Voorraadsystemen
 • Voorraadanalyses
 • Voorraadbeleidstaken

Studiebelasting

Circa vijf klokuren per lesweek.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Ben je klaar met de opleiding Medewerker Logistiek Warehouse en wil je doorstuderen? Start met de opleiding Nemas Advanced Management

Wanneer start de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De Logistiek Supervisor Warehouse opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (24 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (12 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De Logistiek Supervisor Warehouse opleiding kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De Logistiek Supervisor Warehouse opleiding start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg Logistiek Supervisor Warehouse als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

 

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de opleiding Logistiek Supervisor Warehouse?

Cursusprijs

 3330,- euro (vrijgesteld van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 450,- euro (incl 9% BTW)

Examenkosten

De kosten per examen voor logistiek supervisor betreffen 150,- euro inclusief BTW, totaal voor de examenkosten 450,- euro inclusief BTW, exclusief  herexamen. Excl. afgifte cijferlijst en diploma.

 1. Logistiek proces gevorderd (goederenstroom en beheer; logistiek beleid)
 2. Personeelsmanagement en relatiebeheer
 3. Bedrijfseconomie: financieren, exploiteren en beheren

Het examen zit bij de opleidingskosten inbegrepen. Wanneer je een examen niet haalt, zijn de eamenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De examens worden modulair afgenomen.

Totaalprijs van uw opleiding Logistiek Supervisor Warehouse

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 4230,- euro inclusief BTW.

Jouw examen boek je via planning@delaatkenniscentrum.nl

Startdatum Maand Variant Locatie