Associatie Opleiding Medische Kennis en Terminologie

Specialistische opleidingen

Tijdens de opleiding Medische Kennis en Terminologie maakt u kennis met belangrijke medische begrippen en vergroot u uw kennis over het menselijk lichaam en verschillende medische aandoeningen. Gedurende de opleiding wordt ingegaan op belangrijke systemen en organen van het menselijk lichaam en de samenhang hiertussen. In de medische sector is behoefte aan goed opgeleid administratief personeel. De opleiding maakt hét verschil op uw cv en zal u ondersteunen bij het uitvoeren van administratieve en ondersteunende werkzaamheden in de medische sector.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor administratief medewerkers binnen de gezondheidszorg, verzorgenden en medische secretaresses. Daarnaast is de opleiding een aanrader voor hen die zich verder willen verdiepen in de medische wereld.

Niveau

MBO 4

Vooropleiding

Voor dit opleidingstraject is geen specifieke vooropleiding vereist. De opleiding Medisch Secretaresse wordt als vooropleiding echter sterk aanbevolen.

Programma

Het opleidingsprogramma bestaat uit vier verschillende onderdelen:

  • Vertalen van medische termen: U leert medische termen te vertalen van het Nederlands naar het Latijn en andersom.
  • Medische teksten corrigeren op fouten: U begrijpt medische teksten en de daarin gebruikte termen. U kunt teksten corrigeren op fouten.
  • Medische termen correct uitschrijven: U weet medische termen correct uit te schrijven op basis van gesproken tekst. U gebruikt de getalswaarde en eenheid correct.
  • Kennis van medische onderwerpen: U kent de bouw, functie, ziektebeelden en -verschijnselen van belangrijke lichamelijke stelsels en organen. We behandelen onder andere het spijsverteringskanaal, ademhalingsstelsel en de nieren. Ook leert u over het vakgebied van verschillende medische specialisaties en de relevante wet- en regelgeving.

Examen

Het examen van de opleiding Medische Kennis en Terminologie duurt 90 minuten en wordt online afgenomen. Het examen bestaat uit 67 zowel open als gesloten vragen. U wordt onderworpen aan diverse kennis- en toepassingsvragen. Het examen wordt afgenomen door de Associatie. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen we u naar de website: www.associatie.nl.

Studiebelasting

Voor meer informatie over de studiebelasting kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.

Diploma Medische Kennis en Terminologie

Na het succesvol afronden van de opleiding Medische Kennis en Terminologie ontvangt u het gelijknamige diploma van de Associatie. Verder groeien? In combinatie met één van onze secretariële medische opleidingen laat u zien alle vaardigheden onder de knie te hebben om als administratief of secretarieel medewerker in de gezondheidszorg aan de slag te gaan.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding: 3 lesweken
Avondopleiding: 6 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Wij bieden u de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.
 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (3):     399,- euro
Avondopleiding (6):           399,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. 

Studiemateriaal 

Circa 150,- euro voor de volledige opleiding.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Medische Kennis en Terminologie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs van uw associatie opleiding Medisch Kennis en Terminologie

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 549,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

Uw examen boekt u rechtstreeks via de website www.associatie.nl

 

StartdatumMaandVariantLocatie