Associatie Opleiding Medische Kennis en Terminologie

Specialistische opleidingen

Wat biedt de Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie?

Tijdens de opleiding Medische Kennis en Terminologie maakt je kennis met belangrijke medische begrippen en vergroot je je kennis over het menselijk lichaam en verschillende medische aandoeningen. Gedurende de opleiding wordt ingegaan op belangrijke systemen en organen van het menselijk lichaam en de samenhang hiertussen. In de medische sector is behoefte aan goed opgeleid administratief personeel. De opleiding maakt hét verschil op je cv en zal je ondersteunen bij het uitvoeren van administratieve en ondersteunende werkzaamheden in de medische sector.

Welk niveau is de Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie?

De opleiding Medische Kennis en Terminologie is op mbo 4 niveau.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de opleiding Medische Kennis en Terminologie?

Deze opleiding is geschikt voor administratief medewerkers binnen de gezondheidszorg, verzorgenden en medische secretaresses. Daarnaast is de opleiding een aanrader voor degene die zich verder willen verdiepen in de medische wereld.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor dit opleidingstraject is geen specifieke vooropleiding vereist. Echter, de opleiding Medisch Secretaresse wordt als vooropleiding sterk aanbevolen.

Hoe ziet de opleiding Medische Kennis en Terminologie eruit?

Het opleidingsprogramma bestaat uit vier verschillende onderdelen:

  • Vertalen van medische termen: U leert medische termen te vertalen van het Nederlands naar het Latijn en andersom.
  • Medische teksten corrigeren op fouten: U begrijpt medische teksten en de daarin gebruikte termen. U kunt teksten corrigeren op fouten.
  • Medische termen correct uitschrijven: U weet medische termen correct uit te schrijven op basis van gesproken tekst. U gebruikt de getalswaarde en eenheid correct.
  • Kennis van medische onderwerpen: U kent de bouw, functie, ziektebeelden en -verschijnselen van belangrijke lichamelijke stelsels en organen. We behandelen onder andere het spijsverteringskanaal, ademhalingsstelsel en de nieren. Ook leert u over het vakgebied van verschillende medische specialisaties en de relevante wet- en regelgeving.

Het examen van de opleiding Medische Kennis en Terminologie

Het examen van de opleiding Medische Kennis en Terminologie duurt 90 minuten en wordt online afgenomen. Het examen bestaat uit 67 zowel open als gesloten vragen. Je wordt onderworpen aan diverse kennis- en toepassingsvragen. Het examen wordt afgenomen door de Associatie. Voor meer informatie met betrekking tot het examen, kijk op de website: www.associatie.nl.

Studiebelasting

Voor meer informatie over de studiebelasting, kun je contact opnemen met het inschrijfbureau.

Vervolgstudie?

Klaar met de opleiding Medische Kennis en Terminologie? In combinatie met één van onze secretariële medische opleidingen laat je zien alle vaardigheden onder de knie te hebben om als administratief of secretarieel medewerker in de gezondheidszorg aan de slag te gaan.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Wanneer start de Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie?

De Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (15 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (8 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zaterdagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg Associatie Medische Kennis en Terminologie  als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Zit het startmoment van je keuze er niet bij? Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor het flexibele startmoment. In het vak “opmerkingen” kun je het, door jouw gewenste, startmoment aangeven.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de Associatie opleiding Medische Kennis en Terminologie?

Cursusprijs

999,- euro (vrijgesteld van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal 

Circa 150,- euro

Totaalprijs van de associatie opleiding Medisch Kennis en Terminologie

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 1149,- euro inclusief BTW.

Het examen boek je rechtstreeks via de website www.associatie.nl

 

Startdatum Maand Variant Locatie
Kunnen we u ergens mee helpen?
1
avatar
De Laat Kenniscentrum online
Welkom bij De Laat Kenniscentrum, wij staan klaar voor al uw vragen.
13:18
by SAM