Spring naar content

Belastingwetgeving, de module om belastingaangifte te doen

In september 2021 start de module Belastingwetgeving. Na het behalen van deze module ben je moeiteloos in staat een belastingaangifte te doen. Deze module is onderdeel van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is een zeer gewaardeerde aanvulling op het Praktijkdiploma Boekhouden. MBA’ers vervullen functies die een grote mate van zelfstandigheid kennen en zijn vaak de administratieve spil in het bedrijf. Bovendien biedt MBA volop doorgroeimogelijkheden voor professionals die een leidinggevende positie in financieel-administratieve richting ambiëren.

Hoeveel tijd kost deze module?

Deze module is zoals de gehele opleiding op hbo AD niveau. Voor deze module is een tijdsplanning van 5 tot 6 weken gemaakt, zodat jij de tijd krijgt om alles te leren wat je moet kennen voor het examen. Er zijn daarnaast ook geen voor opleidingen nodig om te kunnen starten met deze module.

Waaruit bestaat de MBA opleiding?

Voordat we beginnen met het meer uitleggen over de belastingwetgeving module vertellen we je graag waaruit de MBA opleiding precies staat. Wanneer je namelijk de opleiding wil volgen zijn er meerdere modules die van belang zijn.

Module Kostencalculatie niveau 5

Gedurende deze module gaat het over kostenbudgetteringen, kostenbewaking, optimalisatievraagstukken en informatie ten behoeve van het financieel besturen van een organisatie.

Module Bedrijfsadministratie niveau 5

In deze module leert je om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld de kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, opslagmethode, activity based costing en leasing

Module Financiering niveau 5

Je leert gedurende deze module om de vermogensbehoefte van een onderneming te bepalen en een investeringsselectie te maken. Je leert de verschillende vormen van eigen en vreemd vermogen kennen en berekeningen hierbij te maken.

Module belastingwetgeving niveau 5

Om deze module draait het in dit artikel. Je leert de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten kennen van de in Nederland gevestigde ondernemers.

Voor deze module bestaat er ook een examen die bestaat uit zowel open als gesloten vragen. Het examen duurt 90 minuten. Enkele belangrijke punten die toegepast worden gedurende het examen zijn als volgt:

  • Belang van Algemene wet inzake Rijksbelastingen (AWR) en gebruik maken van bepalingen uit deze wet.
  • Belangrijkste begrippen voor werkgevers en werknemers, zoals beschreven in de Wet op de loonbelasting 1964.
  • Bepalingen uit Wet op inkomstenbelasting 2001 die van belang zijn voor personen die winst uit onderneming of een resultaat uit overige werkzaamheden verwerven.

Contact opnemen De Laat Kenniscentrum

Wil je meer informatie over deze module? Of over de opleiding MBA in het algemeen? Bel dan naar 040-2485582 of stuur een mail naar info@delaatkenniscentrum.nl