Spring naar content

Computervaardigheden, meer werken met Word en Excell

De komende weken gaan er allerlei artikelen komen over verschillende opleidingen. Al deze opleidingen hebben iets gemeen, namelijk dat ze vrijwel niks meer kosten in combinatie met het STAP-budget. Dit kunnen modules, cursussen of gehele opleidingen zijn. De cursus die besproken gaat worden hebben te maken met computervaardigheden.

Gebruik maken van Word

Er zijn verschillende modules gedurende de cursus computervaardigheden. Denk hierbij onder andere aan het gebruiken van Microsoft Word. Je leert verschillende onderwerpen om toe te passen in de praktijk. Onder andere het toepassen van een lay-out, teksten invoegen, teksten opmaken en alinea’s uitlijnen leer je tijdens de module.

Daarnaast wordt er een duidelijke indeling gemaakt om een rapport op te stellen. Zodat je word document overzichtelijk blijft leer je dan ook overzichtelijke inhoudsopgaves te maken. Toetsenbordvaardigheden komen daarbij ook om de hoek kijken.

Computervaardigheden met Excel

Gedurende deze module komen er verschillende onderwerpen aan bod. Namelijk spreadsheetbegrippen, basisbehandelingen en het presenteren van resultaten. Met Excel heb je de mogelijkheid om overzichtelijk getallenreeksen in tabellen en grafieken te zetten.

Heb je bijvoorbeeld resultaten van een enquête? Waar maar liefst 200 respondenten op gereageerd hebben? Dan wil je dit hoogstwaarschijnlijk in een duidelijk overzicht terugzien. Dat kan je onder andere met Excel bereiken. De gegevens kan je indelen en in een tabel/grafiek verwerken.

Daarnaast leer je met cel verwijzingen te werken en komen handige functies naar voren toe, waardoor je nog makkelijker efficiënt gebruik kan maken van Excel.

Presenteren met PowerPoint

Ten slotte heb je PowerPoint nodig gedurende je computervaardigheden cursus. Met PowerPoint krijg je onder andere te leren over de basisvaardigheden, grafieken plaatsen, het toepassen van animatie effecten en het werken met notitiepagina’s en hand-outs.

Gedurende de cursus LSSO PowerPoint leer je met een presentatieprogramma werken. Of je nu enkele dia’s nodig hebt, of een uitgebreide voorstelling wilt maken met grafieken, audio en video. Het komt tijdens de praktische cursus allemaal aan bod!

Diplomering

Voor elke module wordt er een examen afgenomen. Ieder examen duurt 90 minuten waarin je de geleerder vaardigheden toepast. De module wordt dan ook afgesloten met een LSSO-examen. Wanneer dit examen behaald is heb je recht op een LSSO-erkend landelijk certificaat.

Je kan alle 3 de modules in een pakket volgen met de cursus computervaardigheden maar het is ook mogelijk om een van de 3 modules los te volgen.

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl. wanneer je nog meer informatie wil over deze cursus.