Spring naar content

Corona virus en jouw opleiding FAQ

Opleiden in Coronatijd. Wat kan er?

WE ZIJN WEER VOLLEDIG OPEN VOOR LESSEN EN EXAMENS.

We zijn blij te vermelden dat we jullie weer fysiek kunnen treffen in onze lokalen.

update 16 FEBRUARI 2022

Opleiden kan. Dit doen wij wel met gezond verstand, iedereen moet zich prettig voelen bij De Laat Kenniscentrum.

Jouw specifieke lesinformatie staat in jouw online omgeving Eduframe.

Deze FAQ sheet geeft zoveel mogelijk antwoord op jouw vragen. Na het lezen van deze sheet nog vragen? Stel deze gerust, wij zijn gewoon geopend en zijn er voor jou.

Graag blijven we met jou in contact. Mochten er dingen veranderen inzake jouw traject informeren we je hier tijdig over.

Online klassikaal onderwijs

Inmiddels is klassikaal afstandsonderwijs niet meer weg te denken uit ons aanbod. Alle voordelen van klassikaal onderwijs bij jouw thuis, maar tegenwoordig ook met de keuze op om locatie de les te volgen. Of deze mogelijkheid er is hangt af van de beschikbaarheid van jouw locatie. Lees hierover meer verder in deze sheet. Starten met een opleiding of je opleiding vervolgen is dus geen probleem. Lees deze informatie goed.

Ik volg een opleiding bij De Laat Kenniscentrum? Wat betekent dit voor de voortgang gedurende het corona virus pandemie?

Jouw examen gaat gewoon door (mits er anders is gecommuniceerd). Wel is er een aangepaste afname. Houd hiermee rekening wanneer je een examenlocatie bezoekt. De nieuwe werkelijkheid hoeft dus geen belemmering te zijn voor het wel/niet doen van een examen.

Elke examenbank kent vanwege het aantal beschikbare plekken verschillende manieren voor boeken en werkwijze.. Lees hieronder meer hoe dit gaat voor een examen bij NIMA, de Associatie voor Examinering, Stibex, IVIO, LEC of WFT.

Om de kans op besmetting het het Corona virus zo klein mogelijk te maken wordt op veel plekken verzocht een mondkapje mee te nemen.

Hoe boek ik een NIMA-examen?

Schriftelijke en mondelinge NIMA Examens worden afgenomen op de vaste locaties.

Hoe boek ik een Associatie-examen?

De Associatie voor examinering werkt met de locaties van Lamark. Deze locaties zijn gewoon geopend. Beijk de examenbevestiging voor de laatste informatie.

Hoe boek ik een LSSO-examen?

LSSO heeft de examinering weer hervat. Zie hiervoor de website van de examenbank.

Hoe boek ik een IVIO-examen?

Een IVIO-examen kan vanaf heden weer op een reguliere wijze geboekt worden. Het examen maak je op de onze COEL locatie in Eindhoven. Aanvragen kan middels planning@delaatkenniscentrum.nl.

Hoe boek ik een Stibex-examen?

Stibex werkt met de locaties van COEL. Bekijk je examenbevestiging voor de laatste informatie.

Is jullie COEL toetslocatie open ondanks het corona virus?

COEL toetslocatie Eindhoven is gewoon geopend. Echter is dit met een beperkt aantal plekken om een veilige en gezonde examenplek te bieden.

Gaat mijn coaching of maatwerktraining nog door?

Jouw coaching of maatwerktraining gaat in principe gewoon door, mits zoals jij als de docent 24-uur 100% klachtenvrij zijn. Wat verstaan wij onder klachtenvrij? 100% niet hoesten, geen loopneus, geen verhoging, geen keelpijn, niet niezen.

Besluiten jullie samen om de coaching of de maatwerktraining te annuleren? Dan plannen jullie samen een nieuwe afspraak, deze verwerken wij in jouw online omgeving.

Heb ik nog les in een groep?

JA, we ontmoeten je in het (online) klaslokaal en hopelijk snel weer op locatie. Onze medewerkers zullen je informeren over het vervolg van jouw (lopende) opleiding.

Waar hangt het starten op locatie o.a. vanaf.

  • Online klaslokaal: Indien een online klaslokaal jouw voorkeur heeft en dit ook zo is overeengekomen in de studieovereenkomst blijft dit natuurlijk zo.
  • De locatie: Indien de locaties weer open mogen.

In het geval er les wordt gegeven binnen een bedrijf treden wij in contact met de werkgever en ontvang je hierover persoonlijk bericht.

Dus 24-uur 100% klachtenvrij. Ieders gezondheid staat hierbij voorop, hoewel je mogelijk zélf niet ernstig ziek wordt van het virus, kun je anderen wel besmetten. Helaas is het niet mogelijk om zónder Coronatest het tegendeel aan te tonen, ook huisartsen/GGD doen hierover geen uitspraak. Dit is ook de reden waarom wij iedereen vragen om bij een van de genoemde gezondheidsklachten de keuze te maken om thuis te blijven.

Kun je fysiek niet aanwezig zijn bij de les kun je altijd op afstand inloggen, zorg dat je dit vooraf wel duidelijk communiceert met je docent.

Biedt De Laat Kenniscentrum ook afstandsonderwijs aan?

Onze kracht is het klassikaal opleiden. Een thuisstudie vinden wij daarom geen wenselijke situatie, wij geloven in de kracht van de docent en de samenwerking met de studenten. Wat wij wel bieden is klassikaal afstandsonderwijs. Deze vorm werkt uitstekend en biedt ook de mogelijkheid om de opleiding te volgen met alle service die je van ons bent gewend, alleen zónder fysiek contact. Je logt op het afgesproken tijdstip met jouw klas in op jouw online leeromgeving. Je krijgt les van je docent en kunt jouw huiswerkvragen direct neerleggen.

Hoe werkt het huidige afstandsonderwijs bij De Laat Kenniscentrum?

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Ondanks het corona virus geloven wij dat de docent en je medestudenten je stimuleren bij het behalen van je persoonlijke doelen. Ze bieden je een stok achter de deur.

Wij zien je graag bij de Laat Kenniscentrum. Op naar de volgende stap: info@delaatkenniscentrum.nl.