Spring naar content

Cursus loonadministratie

Cursus loonadministratieWe laten de economische crisis langzaam achter ons. De werkgelegenheid trekt weer aan en daarmee groeit ook de vraag naar professionals op het gebied van loonadministratie. Momenteel is er een groot tekort aan goed opgeleide loonadministrateurs. Door de stijging van de werkgelegenheid zal het aantal banen in deze sector de komende jaren naar verwachting verder toenemen. Ook bij De Laat Kenniscentrum merken we dat de vraag naar een cursus loonadministratie afgelopen tijd sterk is toegenomen.

Breed opleidingsaanbod

Met een goede opleiding op het gebied van loonadministratie heeft u alles in huis om in dit vakgebied aan de slag te gaan. Bij De Laat Kenniscentrum hebben we een breed opleidingsaanbod; u kunt bij ons terecht voor de Opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) en de Opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Van beide opleidingen verschijnt er vanaf juni 2016 een nieuwe stijl.

Opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie

De opleiding PDL gaat vanaf juni 2016 inhoudelijk op de schop. De opleiding bestond eerst uit de modules: Loonheffingen deel 1, Loonheffingen deel 2 en Arbeidsrecht. De modules van de oude stijl zijn alleen dit jaar nog te volgen. Vanaf juni 2016 gaan we van start met de Opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie nieuwe stijl, bestaande uit de modules: Loonheffingen, Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid, Personeel, Organisatie en Communicatie. De modules van de oude en nieuwe stijl verschillen inhoudelijk zodanig van elkaar, dat het alleen met een overgangsregeling mogelijk is modules van de oude stijl te combineren met de nieuwe stijl en op deze manier het PDL diploma te behalen.

Opleiding Basiskennis Loonadministratie

Bij de Opleiding Basiskennis Loonadministratie is ongeveer dezelfde situatie van toepassing. Vanaf juni 2016 gaat ook bij deze opleiding een nieuwe stijl van start. De oude stijl bestond uit de modules: Loonadministratie en Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid. De BKL opleiding nieuwe stijl zal bestaan uit de modules: Loonheffingen en Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid. De modules gaan inhoudelijk veranderen en daarom wordt het ook hier lastig om modules van de oude stijl te combineren met modules van de nieuwe stijl en zo het BKL diploma te verkrijgen. Ook hier is de enige oplossing een lastige overgangsregeling. Vaak blijkt dit een heel gepuzzel.

Nieuwe of oude stijl?

Wij nodigen u graag uit voor het volgen van een cursus loonadministratie bij De Laat Kenniscentrum. Heeft u van één van de bovenstaande opleidingen al een module uit de oude stijl behaald en wilt u het PDL of BKL diploma nog verkrijgen? Neem dan contact met ons op! Wij bekijken graag samen met u wat de beste manier is om uw diploma te behalen. Heeft u nog geen modules van de bovenstaande opleidingen afgerond? Dan adviseren wij u in juni te starten met een opleiding in de nieuwe stijl.

Cursus loonadministratie

Twijfelt u welke opleiding het best bij u past? Weet u niet of u de opleiding in de oude stijl het best kunt afmaken of beter kunt beginnen met de opleiding in de nieuwe stijl? Maak dan een afspraak bij één van onze opleidingsadviseurs voor een studieadviesgesprek. Heeft u vragen over één van onze loonadministratie cursussen? Neem dat gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!