Spring naar content

Hoe kom je (weer) aan het werk in regio Eindhoven?

Val jij onder de Participatiewet, en wil je graag (weer) aan het werk in de regio Eindhoven? Het is niet altijd even duidelijk wat er mogelijk is binnen de Participatiewet. Daarom dook onze collega Casper voor dit artikel dieper in de Participatiewet, de rol van de gemeente Eindhoven en de handige hulporganisatie Huis naar Werk die jou op weg helpt naar een nieuwe baan of opleiding.

Wat zijn belangrijke stappen binnen de Participatiewet?

De Participatiewet is er voor iedereen die kan werken, maar het zonder ondersteuning niet op de arbeidsmarkt redt. De stappen binnen de Participatiewet zijn vrijwel altijd maatwerk, maar er zijn enkele algemene stappen die worden doorlopen. Deze zijn als volgt:

  1. In een gesprek wordt je arbeidsvermogen getoetst.
  2. Ben je in staat om te werken? Dan komt er een ontwikkeltraject of wordt er direct naar een nieuwe baan gezocht.
  3. Lukt het nog niet om op korte termijn een baan te vinden? Dan worden er onder andere maatwerk ontwikkeltrajecten en werkgelegenheidsprojecten aangeboden. Dit zijn trajecten met een combinatie van werk, opleiding en coaching.

Het belang van de organisatie Huis naar Werk

Wanneer je onder de Participatiewet valt en graag weer aan de slag wilt, is het soms lastig door de vele partijen waarbij je terecht kunt. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, er zijn handige organisaties binnen regio Eindhoven die je op weg helpen.

Heb je al eens gehoord van Huis naar Werk? Onder deze naam slaan 23 partijen hun handen ineen, waaronder 13 gemeenten in Zuidoost-Brabant, het UWV en vakbonden. Deze overkoepelende organisatie heeft nauwe lijnen met alle partijen en helpt onder andere mensen die onder de Participatiewet vallen op weg naar een baan of opleiding.

Hulp bij een nieuwe opleiding

Een belangrijke dienst van Huis naar Werk is de hulp bij een nieuwe opleiding. Wil je graag een baan maar heb je daar omscholing óf bijscholing voor nodig? Dan zijn er verschillende opties.

De organisatie werkt met relevante en private opleidingspartners. Ook De Laat Kenniscentrum is er één van. Met onze locatie in Eindhoven en een breed aanbod aan opleidingen dragen we graag ons steentje bij aan jouw weg naar de arbeidsmarkt.

Een nieuwe opleiding kan er namelijk voor zorgen dat jij weer je plek vindt op de arbeidsmarkt. Neem eens een kijkje op onze opleidingspagina of neem vrijblijvend contact op via 040-2485582 of info@delaatkenniscentrum.nl voor meer informatie.