Spring naar content

Insights discovery profiel

insights discovery profielHet insights discovery profiel is een model om inzicht te krijgen in de persoonlijke voorkeuren van mensen. Dit gaat aan de hand van een korte online vragenlijst. Het resultaat is verbluffend! In een korte tijd heb je een, middels een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, inzicht in jezelf en de mensen met wie je bijvoorbeeld samenwerkt. Weten wie je bent en wie de ander is geeft inzicht in de betekenis van voorkeuren en het zichtbare gedrag. Met behulp van het profiel kun je teams beter op elkaar afstemmen. Het resultaat: verbeterde, sterkere en effectievere relaties.

Direct inschrijven? Lees hier meer over Insights Discovery.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan de hand van een korte online vragenlijst worden de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen in kaart gebracht. De antwoorden resulteren in een persoonlijk profiel van tenminste 20 bladzijden. Hierin komen de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten van een individu naar voren. De kwaliteiten en ontwikkelpunten worden gepresenteerd via een toegankelijk kleurenmodel. Het Insights discovery profiel laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen. Bekijk hier voor een voorbeeld van een persoonlijk profiel.

Doelstellingen bereiken

Wij vinden het belangrijk dat je aan het einde van de training jouw doelstelling hebt bereikt. Elke training starten we dan ook altijd met een kennismakingsgesprek om je doelstelling en wensen helder te hebben. Naar aanleiding hiervan stellen wij een offerte en studievoorstel op.

Belangrijk om te weten alvorens je met je team aan de slag gaat:

1. Waardevrij ontwikkelinstrument

De Insights Discovery test is een waardevrij ontwikkelingsinstrument dat uitgaat van de uniciteit van het individu: elk persoon is uniek en heeft unieke kwaliteiten. Het Insights discovery profiel zegt iets over je gedragsvoorkeuren en niets over waar je wel of niet goed in bent.

2. Geen test of assessment

Intelligentie, vaardigheid en interesses worden niet gemeten. Insights Discovery is daarom geen test of assessment ter beoordeling van competenties of geschiktheid voor een bepaalde functie. Voor dit soort doeleinden wordt Insights Discovery dan ook niet gebruikt.

3. Het ene type is niet beter dan het andere

Het ene Insights type is niet beter dan het andere. Elk type heeft voor- en nadelen, kwaliteiten en beperkingen. Iedereen kan ongeacht zijn of haar type, leren zich met alle anderen typen te verbinden. Verschillen in typen zijn potentieel waardevol. Verschillende typen kunnen elkaar aanvullen en bijvoorbeeld de samenwerking sterker en effectiever maken.

4. Statistisch gevalideerd en betrouwbaar

Het instrument is statistisch gevalideerd en betrouwbaar. Een Insights discovery profiel geeft zelfinzicht en inzicht in anderen. Het is daarom bij uitstek een instrument voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling als ook organisatie ontwikkeling.

Gilbert de Laat over het Insights discovery profiel:

“Het resultaat is verbluffend! In een korte periode heb je inzicht in jezelf én in anderen. Ik raad elk team aan een sessie te doen met insights discovery om op deze manier jezelf en het team te ontwikkelen.”

Gilbert de Laat

Meer informatie

Met het insights discovey profiel verzamel je inzichten om teamresultaten naar een hoger niveau te kunnen tillen. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie over het insights discovery profiel? Neem dan gerust contact met ons op.

Klik hier voor een prijsindicatie.

Klik hier voor de video die je meer vertelt over Insights Discovery.

Download hier de online folder.