Spring naar content

Is ‘sales’ jouw ding? Lees dan verder…

Heb je een affiniteit voor de verkoop en hou je van marktonderzoeken? Dan is de opleiding Sales A wel wat voor jou! In deze sector ga je druk aan de slag. Je gaat ook werken aan het verbeteren van jouw professionele verkoopvaardigheden. Daarnaast werk je klantgericht, en ben je representatief. Verkopen is jouw vak en daar ligt ook jouw talent.

Wat ga ik doen?

Als salesmedewerker spreekt het voor zich dat je je bezig houdt met de verkoop. Je hebt oog voor detail en je bent graag bezig. Een van jouw werkzaamheden is het stimuleren van de verkoop. Je kunt op verschillende manieren de verkoop uitzetten, denk hierbij aan:

  • Reclamecampagnes;
  • Klantencontact;
  • Uitzonderlijke acties

Je kunt aan de bovengenoemde manieren ook afleiden dat je veel met klanten bezig bent. Als medewerker in de sales, kan het ook zijn dat je veel op pad bent. Sales medewerkers werken namelijk zowel intern als extern.

Taken

Een salesmedewerker heeft een ruim takenpakket, er zijn nog meer werkzaamheden buiten de verkoop:

  • Versturen van brieven/ correspondentie;
  • Afspraken maken;
  • Gasten ontvangen;
  • Inrichting en uitstalling producten;
  • Verantwoordelijkheden op je nemen

Overigens moet je ook over een aantal vaardigheden beschikken. Een sterke communicatieve vaardigheid is van groot belang. Dat je klantgericht bent en met structuur werkt, spreekt voor zich. Daarbij is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en dat je je ‘zegje’ durft te doen.

Hoe word ik een salesmedewerker?

Simpel! Door je aan te melden voor onze opleiding Nima Sales A. Hierbij word je goed begeleid, en er is voldoende aandacht voor al jouw vragen. Je gaat dan lessen volgen op één van onze leslocaties. Bij ons word je opgeleid tot een goede salesmedewerker, en gaan we werken aan alle vaardigheden die je nodig hebt.

Twijfel je nog? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons! Onze medewerkers kunnen jou dan de informatie geven die je nodig hebt.

Waarom zou je gaan voor sales?

Sales is een erg breed beroep. Het gaat niet alleen om de verkoop van goederen of diensten, er komt veel meer bij kijken. Een goede salesmedewerker heeft inlevingsvermogen en veel respect voor anderen. Als je beschikt over deze kwaliteiten en je houdt van de verkoopbranche, dan is de opleiding Sales wat voor jou!

Wil jij een sales professional worden? Kijk dan nu of je beschikt over deze kenmerken!