Spring naar content

Marketing opleiding: creatieve vrijheid om een product te verkopen

Er zijn allerlei verschillende soorten marketing opleidingen die je kan gaan volgen bij de Laat Kenniscentrum. We vertellen je daarom graag meer over de mogelijkheden die op dit moment beschikbaar zijn. Naast een marketing opleiding zijn er verder nog andere categorieën waar we het graag met je over hebben. Deze opleidingen bespreken we graag met je in verschillende artikelen. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn gaan we de opleidingen indelen in verschillende categorieën die ook zo op de website te vinden zijn, onder andere secretarieel, sales, marketing, communicatie, logistiek, administratief en specialistisch.

We gaan het over verschillende opleidingen hebben. Bij elke opleiding is ook een link te vinden voor meer uitgebreidere informatie. We gaan het onder andere hebben over de opleiding NIMA B Marketingcommunicatie en de module Online Marketing.

Marketing opleiding NIMA B

Deze opleiding staat ook bij her vorige artikel. Dit komt omdat het een combinatie van marketing en communicatie is. Bij de opleiding NIMA B Marketingcommunicatie leer je te adviseren op basis van marketing uitgangspunten. Je bent bijvoorbeeld in staat om adviezen te geven over communicatie-inspanningen om een product succesvol op de markt te brengen.

De NIMA B Marketingcommunicatie opleiding bestaat uit twee modules: B1 Communicatiemanager en B2 Marketingcommunicatie.

Deze marketing opleiding bevat een theoretisch en praktisch examen. Zo wordt er ook van je verwacht om een marketingcommunicatie plan te gaan schrijven.

Module NIMA B1 Communicatiemanager

Deze module bestaat uit vijf onderdelen die beheerst dienen te worden. Het gaat namelijk over communicatie in het algemeen, geïntegreerde communicatie, public relations, marketingcommunicatie en online communicatie.

Module NIMA B2 Marketingcommunicatie

Deze module staat vooral stil bij het schrijven van een marketingcommunicatieplan. Gedurende de opleiding zal jouw docent je individueel begeleiden bij het schrijven van een marketingcommunicatieplan.

marketing opleiding online marketing module

Tijdens de module online marketing onderzoek en analyse komen ook de volgende onderwerpen aan bod:

  • Google Analytics, waarbij je het toepassen van de tools van Google leert.
  • Conversie gedrag
  • Online testing
  • Usability onderzoek

Deze module is een onderdeel van de cursus Online Marketing

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze marketing opleidingen? Dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Of wil je meer informatie over een marketing opleiding? Bel naar 040-2485582 of stuur een mail naar info@delaatkenniscentrum.nl