Spring naar content

Meer kennis opdoen over management? Volg dan deze opleiding

De komende paar weken gaan er allerlei artikelen komen over verschillende opleidingen. Al deze opleidingen hebben iets gemeen, namelijk dat ze vrijwel niks meer kosten in combinatie met het STAP-budget. Het STAP-budget is een financiering vanuit de overheid om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit kan voor modules, cursussen of gehele opleidingen zijn. In dit artikel staat management centraal.

De NEMAS Basiskennis managementopleiding is een van die opleidingen. We geven je graag meer informatie over deze opleiding.

Wat houdt de NEMAS Basiskennis Managementopleiding in?

Deze opleiding is vooral bedoelt als introductie in managementbegrippen. De opleiding is voor iedere administratief medewerker die een leidinggevende functie wil gaan uitvoeren. Er zijn verschillende vakgebieden die met de opleiding naar voren komen.

Communicatie, organisatie en bedrijfsvoering zijn belangrijke begrippen die naar voren komen gedurende je management periode. Daarnaast zijn kosten berekenen, marketing en het kunnen inschakelen van medewerkers en personeelsbeleid belangrijke onderwerpen.

De studie kost je circa drie of vier klokuren per week. Het examen bevat 40 gesloten vragen waar je 60 minuten de tijd voor hebt.

Onderwerpen die behandelt worden

Er zijn verschillende onderwerpen die van belang zijn wanneer je een manager wordt. Dit ga je allemaal leren tijdens de opleiding. Zo ga je meer leren over het bestuur- en bedrijfsvoering zodat je weet hoe je te werk kan gaan binnen een onderneming. Daarnaast leer je meer over het plannen van taken door middel van planning- en beheersingsprocessen. Verder is het organiseren en het communiceren belangrijk gedurende je managementperiode. Hoe het organiseren en communiceren gaat wordt daarom ook besproken gedurende de opleiding. Daarnaast zijn er verschillende functies die belangrijk zijn bij een manager, waaronder de marketing, productie, logistieke en financiële functie. Gedurende de opleiding worden deze functies uitgelegd waardoor je ermee aan de slag kan in de praktijk.

Dit zijn enkele onderwerpen die belangrijk zijn gedurende de opleiding. Wanneer je de opleiding afgerond hebt ben je in staat aan de slag te gaan met een leidinggevende functie binnen een bedrijf.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je bellen naar 040- 2485582. Een mail naar info@delaatkenniscentrum.nl sturen is ook altijd mogelijk.