Spring naar content

NIMA-opleiding in 2019? Start je opleiding bij De Laat Kenniscentrum!

Ben je van plan om een NIMA-opleiding te starten? Er gaat veel veranderen, door te werken met een kleine selectie samenwerkingspartners is vanaf 2019 je opleiding in goede handen bij een door NIMA aangegeven Education Partner. De Laat Kenniscentrum is trots te melden dat wij bij die kleine selectie Education Partners behoren. Bij ons is jouw opleiding dus in goede handen. Wij bieden startgarantie voor jouw opleiding, een hoge klanttevredenheid en een hoog slagingspercentage. Jouw opleiding start altijd in jouw regio, De Laat Kenniscentrum heeft leslocaties in Brabant, Zeeland, Limburg en Utrecht.

NIMA ontwikkeling nader toegelicht

Vanaf 1 januari 2019 zijn opleidingen voor een Diploma Basis, A, B of C exclusief te volgen bij een beperkt aantal geselecteerde opleiders. Aan de opleiding wordt voortaan in alle gevallen een NIMA Examen verbonden.

Jaarlijks volgen ruim 3.000 mensen een opleiding voor een NIMA Diploma. Om de onafhankelijkheid van de diploma’s te waarborgen neemt NIMA als beroepsvereniging en certificeringsinstituut alleen de examens af en leidt zelf niet op. Binnen de vakgebieden marketing, communicatie, sales en onderzoek gelden de NIMA Diploma’s in Nederland als maatgevend. De niveaus zijn gekoppeld aan Europese EQF-opleidingsniveaus en toezicht vindt plaats door een onafhankelijke commissie van de Europese koepel van marketingberoepsorganisaties EMC.

NIMA is een nieuwe weg ingeslagen daar waar het zijn NIMA Opleidingen betreft. Vanaf 1 januari 2019 worden examens direct gekoppeld aan de opleiding. Dit betekent dat de inschrijvingen voor het examen ook via de geselecteerde opleiders loopt. Het examen maakt integraal onderdeel uit van de opleiding en zit ook altijd al in het opleidingstarief verwerkt. De reden voor deze aanpassing is het verder waarborgen van de  kwaliteit doordat de samenwerking tussen NIMA en de geselecteerde Education Partners intensiever wordt. Verder bevordert het het daadwerkelijk afronden van de opleiding.

Examens per 1 januari 2019
Vanaf 1 januari 2019 kunnen kandidaten zich voor de examens alleen nog  inschrijven via een beperkt aantal NIMA Opleiders.

De Laat Kenniscentrum is jouw opleidingspartner

Lees meer over onze opleidingen:

Marketing -en salesopleidingen

Communicatieve opleidingen