Spring naar content

NIMA Sales A2, Verkoop en het houden van een goed gesprek

De komende paar weken gaan er allerlei artikelen komen over verschillende opleidingen. Al deze opleidingen hebben iets gemeen, namelijk dat ze vrijwel niks meer kosten in combinatie met het STAP-budget. Dit kunnen modules, cursussen of gehele opleidingen zijn. De eerste module die we gaan bespreken is NIMA Sales A2.

Wat biedt de NIMA Sales A2 module aan?

Ten eerste is deze module een aanvulling op de module NIMA Sales A1. Maar NIMA Sales A2 kan je ook volgen zonder de andere module te doen. Tijdens deze module ga je leren behoeftegericht een verkoopgesprek te voeren. Daarvoor zijn er verschillende thema’s bedacht. Denk hierbij aan gesprekken met bedrijven, cold canvassen of een verkoopgesprek aan de deur.

Het gaat vooral om de praktische kant van het sales vak gedurende deze module. Wanneer je deze module hebt afgerond weet je hoe je het beste een gesprek kan openen, hoe je de CTA (call to action) kan toepassen en hoe je een gesprek afsluit. Daarnaast leer je meer over klachtenafhandeling en het inspelen op gedrag van de klant. Dit gaat door middel van verschillende modellen en theorieën.

Hoe wordt NIMA Sales A2 getoetst?

Deze module wordt door middel van een mondeling examen getoetst. Tijdens het examen worden uiteraard de vaardigheden voor, tijdens en na het verkoopgesprek beoordeelt. Dit gaat door middel van een gestructureerd en behoeftegerichte verkoopgesprek.

Dit examen wordt getoetst via het NIMA, ofwel het Nederlands Instituut voor Marketing. Bij de Laat Kenniscentrum zijn wij het officiële Education Partner van NIMA.

Meer informatie

Op de officiële website van NIMA is er meer informatie te vinden over de inhoud van deze module. Natuurlijk is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Of wil je meer informatie over het volgen van de gehele Sales A opleiding? Bel naar 040-2485582 of stuur een mail naar info@delaatkenniscentrum.nl