Spring naar content

Cursus Assertief communiceren

Communicatie Cursussen

Wat biedt de cursus assertief communiceren?

Wil je steviger in je schoenen staan? De cursus assertief communiceren is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die het lastig vinden om vanuit een zelfverzekerde houding hun eigen belangen en behoeften te verdedigen. Heb je moeite met kritiek, nee zeggen of weet je niet hoe je om moet gaan met complimenten? Of vind je het lastig om je grenzen aan te geven? Volg dan de cursus Assertief communiceren en leer hoe je voor jezelf opkomt en hoe je krachtig en optimaal communiceert!

Bij de assertiviteitstraining gaan we in op hoe je als persoon assertiever kunt zijn in je privé- en werksituatie. We behandelen welke manier van communiceren hier het beste bij past. We maken de training persoonlijk, wat betekent dat we vooraf met elkaar een aantal leerdoelen formuleren. We starten met het maken van een Insights Discovery profiel om de persoonlijkheid van de kandidaat goed in kaart te brengen. De uitkomsten uit deze test gebruiken we vervolgens tijdens het traject.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor deze assertiviteitstraining?

De cursus assertief communiceren is bedoeld voor managers en medewerkers die soms moeite hebben in de privé of werksituatie met het reageren op situaties of juist de instrumenten missen om adequaat te reageren.

Hoe ziet de cursus assertief communiceren eruit?

We behandelen o.a.

  • We starten met het maken van een Insights Discovery profiel waarbij een terugkoppeling plaatsvindt als onderdeel van het traject.
  • We behandelen het soort gedrag wat je tegenkomt en hoe je hierop kunt reageren.
  • Waar liggen je grenzen als persoon?
  • Hoe reageer ik assertief op een situatie?
  • Feedback geven en ontvangen.
  • Hoe ga ik om met een emotie?
  • Hoe communiceer ik in welke situatie.
  • Huiswerkopdrachten die direct in te zetten zijn in de praktijk.

Studiebelasting

Circa 2 klokuren per lesweek.

Meer informatie?

Meer informatie over de assertiviteitstraining? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Planning:

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,25 uur.

Certificaat + insights discovery profiel

Na het volgen van de cursus assertief communiceren volgt een certificaat en een ingebonden Insights Discovery profiel met materiaal.

Maatwerk of in een groep?

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de training, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving. Elke deelnemer krijgt een individueel moment met de trainer bij de start van het traject in verband met de terugkoppeling van het Insights Discovery profiel.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Het traject kan ook in een maatwerktraject worden aangeboden.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de cursus assertief communiceren?

Trainingsprijs

780,- euro

Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 220,- euro

Totaalprijs inclusief certificering en Insights Discovery profiel

1000,- euro inclusief BTW.

Startdatum Maand Variant Locatie